29. april 2020 - 14:04

App linkNu på Google Play

- Manglende svar om studenterkørsel kan betyde konkurser

- Manglende svar om studenterkørsel kan betyde konkurser

29. april 2020 - 14:04

Jakob Bargmann

Som landets største bookingportal for studenterkørsel repræsenterer Book Studenterkørsel størstedelen af landets vognmænd med over 450 lastbiler, der tilbyder studenterkørsel. Derfor har Christian Lykke, der driver portalen, rettet henvendelse til en række myndigheder for at få svar på, om det bliver tilladt at køre studenterkørsel eller ej grundet coronaen.

 

Årets studenterkørsler løber af stablen fra onsdag d. 24. juni og ind i første uge af juli.

 

Christian Lykke påpeger i sin henvendelse, at hele branchen allerede er nu er i fuld gang med forberedelserne. Og det vil sige, at alle udgifter i forbindelse forberedelserne også skal betales nu. Her er der blandt andet tale om forsikringer, værkstedsomkostninger i forbindelse med klargøring til syn, syn og reservation af overnatningsfaciliteter til chauffører

»Derudover bliver det sværere og sværere for mange vognmænd at blive ved med at holde chauffører reserverede uden med sikkerhed at vide, om de skal ud og køre eller ej. Mange chauffører tager nemlig fri fra deres fuldtidsarbejde for at kunne køre studenterkørsel. Og skal de ikke køre, vil de selvfølgelig hellere arbejde på deres fuldtidsarbejde, så de ikke mister denne indtjening,« påpeger Christian Lykke.

 

Han spår, at en fortsat uvished vil få flere vognmænd til at annullere årets kørsler, da de ikke kan risikere at afholde alle omkostningerne i forbindelse med forberedelserne uden også at være sikre på ikke at miste deres årsomsætning i forbindelse med kørslerne.

 

Videre forudser han, at flere af disse vognmænd vil gå konkurs, hvis de ikke har mulighed for at tilbagebetale alle de forudbetalinger, der er modtaget vedrørende sommerens kørsler, da en stor del er investeret i vognparken.

Dette vil ifølge Christian Lykke også få betydning for næste års studenter, da man vurderer, at over 50 procent allerede har booket kørsel, og at størstedelen har forudbetalt deres kørsel.

 

»Sker dette, vil det ydermere gå ud over alle de studerende, som allerede har booket og forudbetalt for deres kørsel i 2021,« lyder hans vurdering.

 

»Det vil sige, den nuværende situation altså ikke kun risikerer at få en kæmpe indflydelse på hele branchen for studenterkørsel, men i særdeleshed også på landets kommende studenter og næste års studenter,« lyder det fra Christian Lykke.

 

- Vi forventer det frarådes

 

Lastbil Magasinet har af Christian Lykke fået lov at se nogle af de svar, som han har modtaget på sin henvendelse på vegne af bookstudenterkørsel.dk.

 

Fra Sundhedsstyrelsen lyder det, at det er fuldt forståeligt, at han har brug for en afklaring.

Men herfra lyder det også, at det endnu ikke præcist er fastlagt, hvordan retningslinjerne for forsamlinger med videre vil være efter 10. maj.

 

»Så du kan ikke få en endelig juridisk afklaring her. I øvrigt er det også politiet, som er ansvarlig for håndhævelsen af forsamlingsforbud.«

 

I svaret fra Sundhedsstyrelsen bliver det dog understreget, at man i Sundhedsstyrelsen forventer, at anbefalingen om at holde en afstand på 2 meter, minimere tætte kontakter og særligt kontakter i længere tid også vil gælde i slutningen af juni.

»Vi kan altså ikke sige noget om, hvorvidt studenterkørsel vil være lovlig i år, men vi forventer, at det frarådes også i slutningen af juni,« lyder svaret fra Sundhedsstyrelsen.

 

Fra Færdselsstyrelsen er svaret også, at man naturligvis har forståelse for, at der er brug for en afklaring på, om studenterkørsel bliver muligt i år.

 

Færdselsstyrelsen oplyser, at der ikke er udstedt et forbud mod studenterkørsel, udover hvad der følger af de generelle særregler, der udspringer af den ekstraordinære situation vedrørende covid-19.

 

»På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget konkret om, hvornår det bliver muligt at foretage studenterkørsel, da det afhænger af omstændighederne omkring genåbningen af Danmark efter covid-19. Vi kan desværre ikke forudsige, hvilke øvrige tiltag der kommer i forhold til covid-19 fremadrettet, og hvor længe de kommer til at gælde,« lyder det i svaret til Christian Lykke.

Læst i alt:

521 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger