27. juli 2018 - 01:46

App linkNu på Google Play

Markant fald i antal af dieseltyverier

27. juli 2018 - 01:46

Hvis man er så heldig at være vognmand i den sydlige del af Jylland, kan man glæde sig over, at antallet af dieseltyverier er faldet markant fra juni sidste år til juni i år i Syd- og Sønderjyllands politikreds.

 

Det fortæller Christian Østergård, der er specialkonsulent ved netop Syd- og Sønderjyllands Politi og til dagligt beskæftiger sig med blandt andet forebyggelse af tyveri fra last- og varebiler.

 

»Sidste år havde vi i juni måned 51 dieseltyverier i vores kreds. I juni måned i år har vi haft 10. Det er et markant fald, og det er meget positivt set med mine briller. Hvis vi kigger på tallene for de første seks måneder af 2018, ser de meget fine ud. Antallet af dieseltyverier toppede i 2012 med et fald derefter. I ’17 oplevede vi en lille stigning, og nu ser vi, at kurven falder brat,« siger Christian Østergård.

Tallene dækker blandt andet over tyveri af diesel fra lastbiler, landbrugsmaskiner, byggepladser og entreprenørkøretøjer.

 

Dieseltyveri var den største udfordring

 

Når diesel fra lastbilen forsvinder uforvarende i ly af natten, er det både en ærgerlig og bekostelig affære for den vognmand, det går ud over. TV Øst kunne i sidste uge fortælle, at Sydsjællands og Lolland Falsters Politi melder om en del anmeldelser af dieseltyverier.

Christian Østergård fortæller, at da Syd- og Sønderjyllands Politi, i samarbejde med brancheorganisationer, i 2014 lavede en undersøgelse blandt store og små vognmænd i kredsen, var dieseltyveri det, vognmændene pegede på som den største udfordring.

 

I 2017 var der opfølgning på vognmandsundersøgelsen i form af en udførlig sikringsgennemgang hos syv vognmænd i Syd- og Sønderjylland. Her pegede ingen af de syv vognmænd på dieseltyveri, som deres største problem.

 

Svindel med tankkort

 

Når det kommer til en anden form for tyveri fra vognmændene, er svindel med tankkort en udfordring.

 

Men her er både vognmænd og olieselskaber opmærksomme på, hvad der kan gøres. Ét tankkort per chauffør, overvågede tankpladser og ingen førerkort i parkerede lastbiler. Christian Østergård mener, at chauffør og vognmænd gør en god indsats for at forebygge, men der er altid plads til forbedringer.

 

»Sund fornuft og omtanke er altid en god måde at forebygge. Gør det så bøvlet for tyvene som muligt. Når det kommer til dieseltyveri, kan man som vognmand undgå at have fuld tank på lastbilerne, når de står parkerede. Og så vidt det er muligt, så skal man tænke over, hvor man parkerer sin lastbil for weekenden. Dieseltyveri kan forekomme alle steder, men en øde vej hvor tyvene har frit slag kan friste svage sjæle,« siger Christian Østergård.

Hvorfor der er sket dette positive fald af dieseltyverier i Christian Østergårds politikreds, kan han kun gisne om.

 

»Det er svært at sige, hvad det nøjagtigt skyldes. Der er det generelle fald i kriminaliteten, og så tror jeg på, at det fokus, som både vognmænd, chauffører, olieselskaber og politi har på området, hjælper. Men vi læner os ikke tilbage og slipper fokus. For så kan det skride igen, og det ser vi helst ikke,« slutter han.

Læst i alt:

475 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger