3. marts 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

McDonald's vil guide til et sundere valg på farten

McDonald's vil guide til et sundere valg på farten

3. marts 2020 - 01:43

Danskerne bliver mere og mere overvægtige, og flere og flere spiser hurtig mad på farten. Det viser flere undersøgelser, der slår fast, at over halvdelen af alle voksne danskere vejer for meget, og at vi oftere spiser mad udefra. En undersøgelse fra brancheorganisationen Horesta* viser, at danskerne i gennemsnit spiser uden for hjemmet 1,6 gange om ugen, hvilket bliver til hele 405 mio. besøg om året på landets restauranter, fastfood- spisesteder, kaffebarer osv. Undersøgelsen viser også, at det er et tal, der er i kraftig stigning, og særligt take-away kategorien oplever en kraftig vækst.

 

Og lige præcis danskerne store appetit på hurtig mad, er en af bevæggrundene for, at Regitze von Bülow Bjergegaard, har stiftet appen One Bite Better:

»En af mine største bevæggrunde for at udvikle One Bite Better er, at jeg rigtig gerne vil hjælpe folk til at tage det sunde valg— også når de står på egne ben. Gennem mit arbejde som kostvejleder har jeg ofte oplevet, at en af de største barrierer ved at spise sundt opstår, når man ikke er forberedt. Dette kunne fx. være på en travl dag på farten, hvor man skal tage et hurtigt madvalg med en knurrende mave. Så er der hverken tid eller overskud til at gennemlæse næringsdeklarationer og vurdere, om maden er sund eller usund,« siger Regitze von Bülow Bjergegaard.

 

Sundhed skal ikke være fanatisk

 

 

Skulle man fejlagtigt tro, at One Bite Better alene tilbyder traditionel slankemad, så tager man fejl. For i appen finder man også traditionelle fastfood- spisesteder som McDonald’s:

 

»Det er helt bevidst, at vi også har inddraget spisesteder, som danskerne måske ikke traditionelt vil opfatte som “sunde”, for vi vil gerne vise, at McDonald’s også har et udvalg, der er ganske fornuftigt enæringsmæssigt. Vi ønsker at gøre det lige så nemt at tage et sundt, oplyst valg, som at tage et tilfældigt, usundt valg. Hos One Bite Better handler sundhed ikke om at være fanatisk, men om at træffe det bedst mulige valg i netop den givne spise-situation du står i,« siger Regitze von Bülow Bjergegaard.

Også hos McDonald's mærker man, at antallet af danskere, der spiser deres måltider på farten, er steget. Tal fra burgerkædens i alt 88 danske fastfood- restauranter viser nemlig, at antallet af serverede måltider er steget fra 170.000 måltider om dagen i 2018 til 192.000 måltider om dagen i 2019:

 

»Danskerne har en travl hverdag, hvor der ikke altid er tid til at lave mad fra bunden. Vi blander os ikke i, hvad vores gæster vælger, når de besøger vores restauranter, men vi mener, at vi har et ansvar for at gøre information om vores mad let tilgængelig og tilbyde både klassiske velsmagende burgere og sundere, relevante alternativer, så der er noget for alle, og det er nemt at træffe et oplyst valg som gæst hos os,« siger kommunikationschef for McDonald’s i Danmark, Pia Tobberup.

Sådan virker One Bite Better:
Appen er gratis og kan downloades i App Store. - Du indtaster blot din vægt, højde, køn samt aktivitetsniveau, hvorefter appen udregner dit individuelle ernæringsbehov—og viser dig de måltider tættest på dig, som matcher dit ernæringsbehov bedst muligt — hvor end du er i landet. Foruden McDonald's er en lang række andre spisesteder såsom 7/11, Irma, Letz Sushi, The Bagel Co også at finde i appen.

Læst i alt:

483 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger