Mercedes

3. maj 2019 - 08:04

App linkNu på Google Play

Ejner Hessel afleverer rekordregnskab

3. maj 2019 - 08:04

 

Kombinationen af et bredt sortiment og et stærkt voksende eftermarked er hovedingredienserne i det seneste regnskab fra bilforhandleren Ejner Hessel, hvor man på omsætning, bundlinje og antal medarbejdere sætter ny rekord.

 

Den familieejede bilforhandler Ejner Hessel A/S kan efter regnskabsåret 2018 sætte tre markante krydser i et år, hvor virksomheden tilmed kunne fejre sit 50-års jubilæum. Der blev i det forgangne år sat ny rekord i omsætning og på bundlinjen, mens medarbejderstaben er vokset fra 957 fuldtidsansatte i 2017 til 1049 i 2018 på tværs af de 24 afdelinger.

 

I alt voksede omsætningen i det forgange regnskabsår med knap 500 mio. kr. til 5,4 mia. kr., mens resultatet før skat voksede med 45 pct. til 175 mio. kr. i 2018. Resultatet efter skat er i samme periode vokset fra 93 til 135 mio. kr.

 

Flere køber premium

 

 

Bjarne Hessel, adm. direktør i Ejner Hessel, forklarer, at væksten især skal findes inden for Ejner Hessels premium-brand, Mercedes-Benz, der har lanceret en række modeller, som taler til et bredere publikum end tidligere og i høj grad appellerer til mellemklassekøberne.

 

»Siden 2010 har vi seksdoblet salget af personbiler fra Mercedes-Benz. Det øgede salg kan blandt andet tilskrives, at Mercedes har lagt sig i selen for at udvide deres sortiment, så de nu appellerer til flere kunder,« lyder det fra Bjarne Hessel, som samtidig forklarer, at forhandlerens andet primære mærke, Renault, ligeledes har genereret en flot indtjening i 2018 efter et par hårde år, der var præget af afgiftsomlægninger.

»Udover personbiler ser vi også fortsat vækst inden for både vare- og lastbiler, hvor nye modeller fra producenterne samt satsningen på de miljørigtige motorer har givet os mange positive tilbagemeldinger fra kunderne. Man kan således fristes til at sige, at vi kører på alle cylindre,« siger Bjarne Hessel.

 

2018 blev også året, hvor koncernen slog dørene op for spritnye udstillinger og værksteder for såvel Renault som Mercedes-Benz i Aarhus, der således er den største afdeling med knap 200 medarbejdere.

 

De gode tider har også haft en mærkbar effekt ude i Ejner Hessel-afdelingernes værksteder, hvor antallet af kolleger er vokset markant. For mens det samlede antal ansatte er vokset med 92 medarbejdere til 1049, så tegner i alt 60 nyoprettede mekanikerstillinger sig for to tredjedele af den samlede vækst. Dertil kommer, at Ejner Hessel har indgået i alt 35 nye praktikaftaler til mekanikerlærlinge, så man i dag har i alt 123 lærlinge i virksomheden. Og især den udvikling er Bjarne Hessel stolt af.

Læst i alt:

1276 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger