Mercedes

25. februar 2020 - 10:51

App linkNu på Google Play

Mercedes løfter snart sløret for elektrisk Econic

Mercedes løfter snart sløret for elektrisk Econic

25. februar 2020 - 10:51

Mercedes-Benz Econic er populær som skraldebil, og allerede i 2022 begynder serieproduktionen af den eldrevne version, eEconic. Endnu har vi dog til gode at se den elektroniske Econic – som kommer til at hedde eEconic.

 

eEconic deler drivline med den ligeledes elektriske eActros, der allerede testes som distributionslastbil af kunder flere steder i Europa, og serieproduktion begynder i første halvdel af 2021.

 

»Det er oplagt, at den elektriske omstilling begynder dér, hvor den giver mest mening. Lige nu er det i byerne, hvor den elektriske eEconic kan bidrage med både CO2-reduktion og som en bonus også mindre støj, partikel- og NOx-udledning. Vi har store ambitioner på tværs af hele vores produktprogram, hvor vi planlægger at tilbyde et elektrisk alternativ i alle segmenter, og derudover også en omfattende rådgivning både før, under og efter anskaffelse. I Danmark har vi allerede leveret de første fuldt elektriske, serieproducerede lastbiler i form af FUSO eCanter, og introduktionen af de store elektriske lastbiler i Danmark rykker tættere på,« siger chef for Produkt og Marketing hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark, Mikael Voigt.

Nøjagtigt som søsterbilen eActros er eEconic udstyret med to kraftige elmotorer på hver 126 kW og 485 Nm, som leverer lige så meget trækkraft som dieselversionerne og desuden bidrager med kraftigere acceleration.

 

Teknologien bag eEconic præsenteres første gang offentligt på den internationale IFAT-messe i München, der afholdes 4. til 8. maj 2020, hvor interesserede kunder kan få inspiration og blive klogere på fordelene ved at skifte fra diesel- til eldrift – og samtidig få kyndig rådgivning i, hvad der særligt skal tages højde for.

Læst i alt:

706 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger