Mercedes

14. juli 2017 - 01:44

App linkNu på Google Play

Mercedes: Slut med uventede regninger

14. juli 2017 - 01:44

Af Redaktionen |

Mercedes-Benz har gennem de seneste fire år testet og målt 1.400 lastbilers drift over 220 millioner kilometer i fire lande. Selskabet lancerer på den baggrund MB Uptime. En ny intelligent service, der sammenholder data fra bilen med Mercedes-Benz’ systemer og kommunikerer med værkstedet via en gsm-forbindelse. Servicen sikrer værkstedet præcis viden om, hvad bilen fejler, før kunden informeres, og bilen kommer på værksted.

 

Mercedes-Benz anslår, at hver bil tilknyttet MB Uptime kan spare op til en dag på værksted årligt. Det svarer ofte til 6.000-7.000 kroner på driften, fordi bilen i stedet for at holde på værkstedet er på landevejen, lyder det i en pressemeddelelse fra Mercedes-Benz.

 

»Med MB Uptime vendes drift og vedligeholdelse af bilparken på hovedet. Nu er det populært sagt bilen, der med meget præcise anvisninger informerer værkstedet, når den fejler noget. Det betyder kortere ventetid på værkstedet, fordi opgaven er kendt og reservedelene bestilt på forhånd. Altså færre uheldige overraskelser og dermed flere timer på vejene, hvor bilerne hører til,« siger Mikael Voigt, Product & Marketing Manager hos Mercedes-Benz Trucks.

 

»Det siger sig selv, at det er en stor fordel for værkstedet og dermed for kunden at vide, hvilken fejl der er tale om af de 183 muligheder, det kan være, hvis bilen fx viser fejl på udstødningen.«

 

Forudser havari

 

Udover at Uptime optimerer drift, service og vedligehold, kan systemet forudse nedbrud og havari. Via sensorer, der kontinuerligt monitorerer bilens tilstand, kan MB Uptime således forudse – og dermed forhindre - havari og ofte vurdere, om det vil ske inden for fx 24 eller 36 timer. Dermed kan vognmanden i samarbejde med Mercedes-Benz Service24h dirigere bilen til et værksted eller beslutte at aflevere godset, inden bilen skal på værksted.

 

Mercedes-Benz Uptime lanceres i juli på alle nye Actros, Arocs og Antos.

Læst i alt:

1991 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk