Mercedes

30. november 2020 - 11:00

App linkNu på Google Play

Mercedes vinder Truck Innovation Award 2021

30. november 2020 - 11:00

Mercedes-Benz har vundet 2021-udgaven af den internationale Truck Innovation Award for deres elektriske løsninger med eActros, en batterielektrisk lastbilserie som går i serieproduktion i 2021, samt brint-lastbilen Mercedes-Benz GenH2, som efter planen skal begynde kundetest i 2023.

 

Den prestigefulde pris blev mandag 30. november symbolsk overrakt via en video-ceremoni til Martin Daum og Sven Ennerst, som er henholdsvis topchef og chef for produktudvikling hos Daimler Trucks.

 

Truck Innovation-prisen anerkender den enorme teknologiske forandring, som lastbilbranchen gennemgår i disse år, og den uddeles af organisationen International Truck of the Year (IToY), en gruppe af 25 lastbil-journalister fra førende transportmedier i Europa og Sydafrika.

 

Med 128 point vandt Mercedes-Benz’ elektriske lastbilkoncepter afstemningen foran Volvo Trucks’ elektriske løsninger til tung transport, samt DAFs anden generation af CF Electric-modellen.

Juryen, som har haft lejlighed for både at studere den tidlige prototype af eActros-serien og den seneste, næsten produktionsklare udgave, fremhæver den batteri-elektriske lastbils egenskaber til distributionskørsel og dens køreegenskaber. Desuden får lastbilen ros for den smidige overgang, den har gennemgået fra traditionel forbrændingsmotor til den nye drivline.

 

IToY-juryens medlemmer lægger i øvrigt på Mercedes-Benz’ tilgang til elektrificering, baseret på en klar langsigtet strategi, baseret på en global og modulariseret elektrisk drivline-platform og intern udvikling af alle centrale komponenter. Det er en bred serie af løsninger, der foreløbig spænder fra eActros til den batterielektriske eActros Long Haul, samt brint/brændselscelle-lastbilen GenH2 til fjerntransport.

 

Formand for IToY-juryen, Gianenrico Griffini, sammenfatter valget således:

 

- At skabe CO2-neutral transport kræver en hurtig udvikling af elektriske lastbiler med batterier og brændselsceller. Denne udvikling skal støttes af en langsigtet strategi for elektrificering, og det er præcis, hvad Mercedes-Benz Trucks gør, siger Gianenrico Griffini.

Det danske IToY-medlem, Rasmus Haargaard, supplerer:

 

- Mercedes-Benz GenH2-projectet er et foregangsbillede i lastbilindustriens bestræbelser på at forvandle brint-visioner til konkrete lastbilserier. GenH2 er mere end en konceptlastbil og er allerede præsenteret med præcise specifikationer på, hvordan man vil nå målet om at lancere en brint-lastbil til fjerntransport inden for en relativt kort og realistisk tidsramme. Med GenH2-projektet tager Mercedes-Benz et nyt skridt i at løfte elektrificeringen af transportbranchen til det næste – og nødvendige – niveau og implementere elektrisk og brint-drevne lastbiler i det tunge lastbil-segment.

 

Om kåringen

Truck Innovation Award er indstiftet af den internationale IToY-jury, og for at være kandidat til titlen skal lastbilen rumme innovative løsninger, som bidrager til at forbedre effektiviteten i vejtransporten og/eller at nedbringe den miljømæssige påvirkning af samfundet, som vejtransport skaber. Det kan fx være i form af en alternativ drivline, alternativt brændstofsystem, autonom kørsel eller andre nytænkende løsninger. Der skal være tale om en ”køreklar” lastbil, om end den ikke behøver at være i serieproduktion.

 

Juryens medlemmer er lastbiljournalister fra førende transportmedier i 24 europæiske lande, samt associerede medlemmer fra andre verdensdele. Danmark er repræsenteret ved Lastbil Magasinets redaktør, Rasmus Haargaard.

Læst i alt:

675 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke