Mercedes

27. oktober 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Møbler med ud, fisk med hjem

27. oktober 2017 - 02:50

Det begyndte med cirka 10 lastbiler i de første år efter begyndelsen i 1972.
I dag råder vognmandsforretningen Thortrans ved Randers over cirka 125 egne lastbiler samt endnu flere trailere.

Materiellet er fordelt på selskabet Thortrans og de øvrige selskaber i koncernen - nemlig Con Way, Hvejsel og Hellerup Flyt. Hertil kommer blot en enkelt undervognmand, der har været med i mange år.


Thortrans blev i sin tid stiftet af Thorbjørn Kristensen, og i dag er det sønnerne Henrik og Lars Kristensen, der står i spidsen for virksomhedens i alt cirka 190 ansatte - her af godt 100 chauffører.


125 egne lastbiler

Med cirka 125 lastbiler i vognparken er der hele tiden nye på vej ind, og i denne tid er det igen Ejner Hessel A/S' afdeling i Randers, ved salgskonsulent Kjeld Andersen, der leverer nye røde lastbiler til Thortrans.


Denne gang er det et flot nyt vogntog til ConWay, betående af en Mercedes-Benz Actros 2663 forvogn samt tilhørende trailer. Én af hele 10 nye lastbiler, som Hessel leverer til Thortrans i efteråret.
Den nye Actros 2663 leveres med opbygning fra Fyns Karosseribyg A/S i Odense. Bilen er blevet plysset ved Brande Autosadelmageri og færdigt opbygget ved Ejner Hessels opbygningsafdeling i Brande.

 

Fast til Norge og Padborg/Tyskland

Vognmand Lars Kristensen forklarer blandt andet til Vognmandens Fagblad, at det flotte nye vogntog fremover kører fast med møbler til Norden, herunder Norge, og at bilen og den tilhørende anhænger herefter tager fisk med hjem til Padborg eller Frankfurt i Tyskland. Sådan kører bilen i fast rutefart, der tager 10 til 12 dage per tur - med én fast chauffør på bilen.

 

- Når bilen så kommer retur til Danmark, er der en anden chauffør, der læsser fiskene af og vasker bil, så den er klar til næste tur, så den faste mand på bilen har fri fra fredag til mandag, forklarer Lars Kristensen.

Driftsøkonomi

Vognmanden påpeger, at driftsøkonomi og fokus på så lave driftsomkostninger på bilen som muligt er et kerneområde hos Thortrans og de tilhørende selskaber.

 

Lars Kristensen oplyser også, at to vogntog således krydser hinanden til Nordnorge, mens yderligere otte andre vogntog fra virksomheden også kører til Norge.

 

Alle krydser på udstyrslisten

Bilen har "alle krydser over ekstraudstyr" - herunder følgende udstyr:
Motor på 630 hk, fuld Luftaffjedring, klimaanlæg med elektrisk standklimaanlæg, microovn, stort køleskab med fryser, omformer til 220 Volt, TV/DVD, retarder-bremse, varme i frontruden, dæktryksovervågning.

 

Sikkerhedspakken indeholder bl.a. airbag i førersiden, Active Brake Assist 4, afstandsregulering med stop and go Funktion, Bi-Xenon forlygter med tågeforlygter med LED – kørelys og drejelys, kørelysautomatik med regnsensor, bak- og cykellistkameraer, DAB+ Multimediaradio med Apple carplay og Mirrorlink.


Radioen kan oplæse tekstbeskeder og sende talebeskeder som tekstbeskeder, soundsystem, FleetBoard Dispopilot, fjenbetjening online til betjening af vogn fra afstand op til 60 meter.

Læst i alt:

33 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger