Mercedes

10. maj 2019 - 14:22

App linkNu på Google Play

New Actros overbeviser stort i første testkørsel

10. maj 2019 - 14:22

Rasmus Haargaard

Ventetiden er snart ovre. Den nye Mercedes-Benz Actros går i produktion i juni, og i denne uge var Lastbil Magasinet blandt de første europæiske transportmedier til at blive sluppet løs på 170 kilometers testkørsel på åben vej.

 

Ruten gik gennem blandet spansk terræn ad lige dele motorvej, landevej og bjergveje. Ved lanceringen tilbage i september 2018 kørte vi ”New Actros” på en testbane nær Berlin, men nu fik vi for første mulighed for at prøve Actros og dens nye funktioner på offentlig vej. Og resultatet var overbevisende.

 

New Actros stjal i første omgang overskrifterne pga. den mest synlige ændring – nemlig de manglende sidespejle, som nu er erstattet med MirrorCam-systemet, hvor chaufføren i stedet orienterer sig bagud via en skærm monteret på indersiden af hver A-stolpe i førerhuset.

MirrorCam-systemet er da absolut også et enormt nyskabende fremskridt for både udsyn, sikkerhed og kørekomfort. Det får man i særlig grad syn for, når man kører i almindelig blandet trafik, hvor alle fordelene ved MirrorCam for alvor foldes ud.

 

Udsynet er væsentligt forbedret uden spejlhusene, ligesom bl.a. overhalinger og bakke-manøvrer bliver nemmere, til gavn for både sikkerhed og trafikflow.

 

En anden nyhed er den forbedrede PPC (Predictive Powertrain Control), Mercedes’ gps-styrede intelligente fartkontrol, som forudser vejens forløb og tilpasser farten derefter. Særligt imponerende er funktionen PPC Interurban, hvor lastbilen selv vurderer kommende sving og kurver og tilpasser farten derefter – hvilket under den bjergrige del af ruten med mange hårnålesving imponerede stort i testkørslen.

Hertil kommer det nye Active Drive Assist-system, som gør Mercedes-Benz Actros til en selvkørende lastbil på Niveau 2. Systemet hjælper chaufføren med at holde bilen inden for vejbanen og gør kørslen mere afslappende. Man kan endda slippe rattet i kortere tid, mens Active Drive Assist og fartpiloten holder lastbilen kørende.

 

Hertil kommer en lang række andre nye funktioner og innovationer på New Actros, som man først får øjnene op for under en længere testkørsel. Samlet set bekræfter det indtrykket af den nye Actros som et teknologisk mesterstykke fra Daimler-koncernen.

 

Læs meget mere om den nye Actros, MirrorCam og de andre nyheder i de kommende numre af Lastbil Magasinet.

Læst i alt:

2404 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke