Mercedes

5. september 2018 - 17:30

App linkNu på Google Play

Ny Actros sætter nye standarder

5. september 2018 - 17:30

Rasmus Haargaard

Mercedes-Benz løfter her til aften sløret for den nye generation af Mercedes-Benz Actros ved et stort arrangement i den tyske hovedstad, Berlin.

 

Det er første gang, at Actros opgraderes, siden Mercedes’ flagskib blev lanceret som en helt ny lastbil i 2011. Og den nye generation Actros rummer flere nyheder, som sætter nye standard for lastbilbranchen.

 

Mest iøjnefaldende på den nye Actros er den nyhed, som allerede blev lækket i ugerne op til lanceringen. Actros har nemlig ”tabt ørerne” – den kommer således som udgangspunkt helt uden sidespejle, som i stedet er erstattet af ”MirrorCam” – en højteknologisk kameraløsning. I stedet for at kigge i sidespejlene kan chaufføren i stedet orientere sig via to 15 tommers skærme monteret på indersiden af førerhusets A-stolper i hver side.

Traditionelle sidespejle kan dog fortsat tilvælges frem for kameraløsningen.

Mercedes-Benz Actros bliver samtidig den første lastbil med mulighed for semi-automatisk kørsel, som bliver sat i serieproduktion. Den nye funktion Active Drive Assist kan både bremse, accellere og styre lastbilen ved alle hastigheder.

 

Ifølge Mercedes-Benz er det også lykkedes at sænke brændstofforbruget – med op til tre procent på motorvej og op til fem procent på mere landlige ruter. Besparelsen er høstet via forskellige aerodynamiske forbedringer på lastbilen, ikke mindst ved at erstatte sidespejlene med MirrorCam.

 

Mercedes-Benz er også klar med en ny generation af sikkerhedssystemet – nemlig Active Brake Assist 5 (ABA5). Systemet fungerer ved en kombination af radar- og kamerasystemer og beskytter bl.a. chaufføren mod kollissioner bagfra, ved personer der krydser vejbanen, kommer imod køretøjet mm. – og kan om nødvendigt bringe lastbilen til fuldt stop.

Der er også nyt på instrumentbrættet, hvor Mercedes-Benz introducerer Multimedia Cockpit med to interaktive skærme som standard foran og til højre for chaufføren. Systemet kendes i forvejen fra Mercedes’ personbiler og introduceres nu også til lastbiler.

 

Samtidig med lancering af den nye Actros kommer entreprenørbilen Arocs i øvrigt også i en ny og opdateret udgave – som langt hen ad vejen bygger på de samme teknologiske fremskridt, som præsenteres i langtursbilen Actros.

 

»Med mere end 60 innovationer bringer den nye Actros fremtiden for tunge lastbiler på vejen allerede i dag. Den nye Actros sender innovationer, som vi hidtil kun kendt fra konceptbiler, i serieproduktion. Active Drive Assist, MirrorCam og talrige andre innovationer hjælper med til at til at gøre vejtransport endnu mere sikkert, effektivt og produktivt,« lyder det fra Stefan Buchner, chef for Mercedes-Benz Actros.

Den nye Mercedes-Benz Actros lanceres i Berlin onsdag aften, og du kan følge eller gense lanceringen her.

 

Du kan selvfølgelig også læse og se meget mere om den nye Actros på lastbilmagasinet.dk i den kommende tid og i det kommende nummer af Lastbil Magasinet.

Læst i alt:

4669 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger