Mercedes

22. februar 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Ny Actros uden sidespejle udstilles

22. februar 2019 - 01:45

Den nye Mercedes-Benz Actros, som blev præsenteret i september 2018, er uden sidespejle. De er i stedet erstattet af det helt nyudviklede MirrorCam-system, som består af kameraer og skærme. Ved hjælp af et bagudvendt kamera på hver side af lastbilen orienterer chaufføren i kabinen sig ved hjælp af de to store 15”-skærme, der sidder monteret på indersiden af A-stolperne.

 

Blandt de største fordele ved de nye, digitale spejle er det kraftigt forbedrede udsyn skråt fremad, hvor spejlene tidligere var placeret. Dertil kommer, at systemet er dynamisk og løbende tilpasser sig faktorer som lys og hastighed, ligesom billedet på skærmene følger med, når lastbilen svinger. På den måde er bagenden af anhængeren altid i synsfeltet. Sammen med de variable afstandsmarkeringer på skærmene, der angiver længden på vogntoget, gør teknikken det betragteligt lettere at overhale samt manøvrere på smalle parkeringspladser såvel som i trafikken.

»Vi er meget stolte over, at vi er de allerførste på markedet, der tilbyder en løsning som MirrorCam, for fordelene ved digitale sidespejle er virkelig til at få øje på. Udviklingen går uden tvivl i retning af endnu flere og mere intelligente løsninger, og vi ser MirrorCam som en helt naturlig forlængelse af denne udvikling. Derfor er MirrorCam også i udgangspunktet standardudstyr på alle nye Actros til det danske marked,« siger Mikael Voigt, chef for produkt og marketing hos Mercedes-Benz Trucks i Danmark.

Imponerende ekstrafunktioner

Forruden de mærkbare forbedringer ved selve kørslen medfører de digitale sidespejle yderligere en række fordele. MirrorCam reducerer nemlig det samlede overfladeareal på lastbilen, og den aerodynamiske gevinst kan aflæses i en brændstofbesparelse på op til 1,3%.

 

Og som en måske lidt uventet sidegevinst fungerer systemet som tyverisikring. Når tændingen afbrydes, er skærmene aktive i yderligere 120 sekunder, men kan via betjeningspanelet manuelt aktiveres igen til enhver tid. Dermed er det muligt at diskret overvåge siderne af lastbilen inde fra førerhuset, når man eksempelvis holder dagligt hvil på en rasteplads.

 

Den ny Actros kan opleves til Transport 2019 i Messecenter Herning 21.-23. marts og kan allerede nu bestilles hos danske Mercedes-Benz-forhandlere.

 

Mercedes-Benz forventer at levere de første eksemplarer af den nye Actros til europæiske kunder i juni.

Læst i alt:

3293 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger