Mercedes

21. september 2018 - 02:05

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Stjerne på IAA: Ny Actros uden spejle

21. september 2018 - 02:05

Den største 'stjerne-bil' på den kommende gigant-messe i Hannover fra 20. til 27. september bliver uden tvivl den nye Actros.

Mercedes-Benz har netop afsløret den helt nye generation af topmodellen Actros, der - ifølge Mercedes-Benz - er den første serieproducerede lastbil med semi-selvkørende funktioner.

 

De traditionelle spejle er udskiftet med kameraer, der medvirker til brændstofbesparelser på op til fem procent grundet lavere luftmodstand. Og det helt nye interiør inkluderer digitale berøringsfunktioner som i mærkets nyeste personbiler.

Active Drive Assist

De nye semi-selvkørende funktioner præsenteres i Active Drive Assist-systemet, der skal øge sikkerheden og modvirke træthed hos chaufføren.

 

Systemet holder helt automatisk den korrekte hastighed, kurs og afstand til andre køretøjer. Systemet fungerer også i køer og kurver og er aktivt ved alle hastigheder. Systemet ligner det, der findes i Mercedes-Benz S-Klassen (personbil), og det er første gang, at et sådant system introduceres på en lastbil.

 

Den nye Actros har også det helt nye bremsesystem Active Brake Assist 5. Det registrerer både andre køretøjer, fodgængere og cyklister, og bremser automatisk bilen, hvis det bliver nødvendigt.

MirrorCam

Ikke uventet præsenteres den nye Actros også som mere brændstoføkonomisk end sin forgænger. Besparelsen er op til tre procent på motorveje og fem procent på landeveje.

 

Dels er de traditionelle bakspejle erstattet af kameraer, kaldet MirrorCam, der nedsætter luftmodstanden. To kameraer på ydersiden af ​​kabinen filmer omgivelserne, og billeder vises på to store skærme inde på bilens A-stolper. En anden grund til det lavere forbrug er, at nye kortdata i PPC-systemet (Predictive Powertrain Control) optimerer kørslen og herunder gearkassens og motorens arbejde hen over vejens (højde)kurver.

Helt nyt interiør

Det helt nye interiør inkluderer store skærme med touch-funktion. Således minder det nye Multimedie Cockpit i Actros stort set om de tilsvarende førerpladser i mærkets personbiler. Actros byder således på blandt andet farvegrafik, Apple Car Play og integreret FleetBoard.

 

Mercedes-Benz er del af den globale koncern Daimler AG. Selskabets grundlægger Gottlieb Daimler og Carl Benz skrev historie, da de opfandt den første bil i 1886. Daimler er i dag én af ​​de største producenter i verden af ​​luksusbiler og verdens største producent af erhvervskøretøjer.  

Læst i alt:

151 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger