11. maj 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

MF'er: Toldpladsen er en svinesti

MF'er: Toldpladsen er en svinesti

11. maj 2020 - 01:46

Jakob Bargmann

De hygiejnemæssige forhold på Toldpladsen i Padborg skriger til himlen. Og det skriger til himlen – ikke mindst set i lyset af coronapandemien - at en masse nationaliteter blandes på et område, hvor der bliver svinet, og hvor det er sparsomt med toiletter og mulighederne for at holde en vis hygiejnemæssig standard.

 

»Og det er altså underligt, at man passivt ser til, at der foregår det svineri.«

 

Så lyder det kontant fra Dansk Folkepartis transportordfører, Hans Kristian Skibby. Han har selv tidligere besøgt Toldpladsen i Padborg, og han mener, politikerne taler uden om, hvis de ikke kan se, at pladsen og hvad der følger af druk, fester og dårlig hygiejne udgør et stort problem.

Forleden sagde borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V), til Lastbil Magasinet, at han ikke genkender det billede, der bliver tegnet af Toldpladsen og af svineriet derinde.

 

»Vi har haft meget fokus på området derude, men nu skal vi jo ikke gøre de udenlandske chauffører til andenrangsmennesker og beskylde dem for alt muligt,« sagde han.

 

Den udtalelse giver MF'eren ikke meget for.

 

»Jeg mener, der er tale om en gang hykleri. Der er ikke nogen, der gør andre til andenrangsborgere ved at forsvare, at de får nogle bedre forhold. De folk, der sender chaufførerne afsted, må betale for deres hygiejnemæssige forplejning,« siger Hans Kristian Skibby.

 

Han mener, at der hurtigst muligt skal sættes en bom og et betalingsanlæg op på den kommunalt ejede plads, hvilket flere lokale DF'ere i øvrigt også gennem tiden har argumenteret for.

»Der skal sættes en bom for, så skal der betales for at køre ind på Toldpladsen. Og så skal faciliteterne dernede op på en højere standard.«

 

Fra Robert Andersen fra Løgumkloster, der er chauffør gennem 26 år og aktivt medlem af Dansk Folkeparti i Aabenraa kommune, lød det torsdag, at Dansk Folkeparti i Aabenraa har råbt vagt i gevær om forholdene på Toldpladsen i flere år, men at resten af byrådet ikke tager partiet alvorligt i denne sag.

 

Hvad kan du gøre fra din landspolitiske stol?

 

»Jeg har forsøgt at ”high-lighte” problemstillingen, så nu må der nogle ministre og dynamiske borgmestre til. Men jeg tænker da også, at der måske er nogle politikere, der kender nogle af de firmaer, der benytter pladsen, og ikke vil pålægge dem ekstra omkostninger. Jeg kender jo også selv nogle vognmænd, og man har jo altid lov at tænke, at det kan være årsagen til, at der ikke sker noget. Fakta er i hvert fald, at det er en svinesti dernede.«

Læst i alt:

1741 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke