Mig & Min Bil

12. januar 2018 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Modvind og gnister ved Ishøj

12. januar 2018 - 02:50

- Som jeg siger, vi taber ikke gnisten, men vi kan kvæles ved love og regler.

 

66-årige Freddy Kæselev, Nykøbing Falster, også kendt som vognmanden Mr. Boo Boo, har de seneste 17 år drevet FK Svejseudstyr ApS i Ishøj ved København. I cirka 22 foregående år var han selvstændig vognmand med kørsel i 37 lande, en tid hvor den garvede erhvervsmand oplevede ikke så lidt af hvert - på og uden for asfalten.

 

Krav om kursus

Alligevel er der et par væsentlige bump på vejen, der ærgrer Freddy Kæselev, selv om pillefyret på Baldersbækvej 38 ved Ishøj i dén grad holder kontoret lunt.

 

Det ene bump er Trafikstyrelsens krav om bestået kursus, før han får sin ønskede vognmandstilladelse.

- Jeg kan ikke få en vognmandstilladelse, fordi jeg ikke vil tage et tre-ugers kursus, selv om jeg ellers opfylder alle andre krav og har mange års erfaring. Får jeg en tilladelse, så kan jeg levere bedre service og tage kundernes små maskiner med retur, når jeg leverer industrigas, lyder det hen over formiddagskaffen i Ishøj.

Nedsat lasteevne

Den andet bump på Freddy Kæselevs vej er Færdselsstyrelsens afgørelse om, at lasteevnen på hans Dodge RAM er nedsat fra 2900 til 1500 kg. Selv om bilen som udgangspunkt har en tilladt totalvægt på 6,3 tons.

 

- Det betyder, at jeg skal køre to gange, hvis jeg får en ordre på 2500 kg. Altså udledes der mere CO2, forklarer manden, der er uddannet autoelektriker og dieselmekaniker.

 

Far var vognmand

- Biler har altid været min interesse, og jeg har altid været selvstændig. Min far, Oscar Jensen, var vognmand i Lindbjerg ved Ølgod. Han drev en lokal vognmandsforretning og en fabrik, der lavede formbrændsel, presset tørv, kaldet smuld. Han kørte også ud med købmandsvarer til bønderne og fik æg med retur. Da jeg overtog forretningen, blev den også kaldet Nul-Jensen & søn.

Læs hele historien om Mr. Boo Boo i den trykte udgave af Vognmandens Fagblad næste måned. Og hør, hvad DTL - Danske Vognmænd siger til Freddy Kæselevs ønske om lettere adgang til at genoptage sin status som vognmand.

 

Læst i alt:

2386 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger