8. juni 2020 - 12:16

App linkNu på Google Play

Miljøzoner: Fortsat adgang for Euro 5-køretøjer uanset registreringsdato

Miljøzoner: Fortsat adgang for Euro 5-køretøjer uanset registreringsdato

8. juni 2020 - 12:16

Et bredt flertal i Folketinget vedtog torsdag, at Euro 5-lastbiler efter 1. juli 2020 fortsat har adgang til miljøzonerne uanset første registreringsdato.

I det oprindelige lovforslag stod tusindvis af Euro-5-køretøjer til at blive udelukket fra at kunne køre i miljøzoner alene fordi, de var blevet indregistreret inden en fastsat dato. Det er der nu rettet op på i den endelige lovtekst.

 

»ITD er helt på linje med, at lovgivningen naturligvis skal følge den teknologiske udvikling, men reglerne skal altså have et miljømæssigt formål, og det var ikke tilfældet med kravet om første registreringsdato. Så vi er glade for, at politikerne har lyttet til den saglige kritik, som vi ad flere omgange har fremført under forløbet,« siger Lasse Kristoffersen, politisk chefkonsulent i ITD.

Fremrykningen af ikrafttrædelsesdatoen for Euro-6-køretøjer, som partierne blev enige om, giver til gengæld udfordringer for branchen. Ikrafttrædelsesdatoen for Euro 6-køretøjer fremrykkes med et halvt år fra 1. juli 2022 til 1. januar 2022, hvilket kan få store konsekvenser for en række vognmænd med specialkøretøjer, lyder det fra ITD.

 

»Det rammer især vognmænd med dyre specialkøretøjer, der har lange afskrivningsperioder. Vi synes, man skulle have undtaget disse køretøjer fra reglerne eller i det mindste have lavet en længere overgangsperiode, men det var der ikke politisk vilje til. Så nu vil vi gå i dialog med Miljøstyrelsen, der står for udstedelserne af dispensationerne, for at sikre en hensigtsmæssig vægtning mellem miljø og virksomhedernes økonomi. Det er vores klare forventning, at den relativt beskedne miljøgevinst ved at udskifte den type specialkøretøjer, der typisk kører få kilometer i byerne, kommer til at afspejle sig i de konkrete afgørelser,« siger Lasse Kristoffersen.

Læst i alt:

828 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke