10. oktober 2018 - 01:46

App linkNu på Google Play

Minister spurgt om fængslet dansk chauffør

10. oktober 2018 - 01:46

Så kommer sagen omkring den fængslede danske lastbilchauffør Søren Bruhn på dagsordenen hos den danske justitsminister Søren Pape Poulsen.

 

Han blev i går bedt om at svare på følgende spørgsmål:

 

»Vil ministeren redegøre for, hvorfor den danske lastbilchauffør, Søren Bruhn, der på 5. år sidder fængslet i Grækenland og nu – 5 måneder efter appelsagen er afsluttet – stadig ikke er udleveret til afsoning i Danmark, herunder bedes ministeren redegøre for, hvad man har gjort fra dansk side for at gennemføre en udlevering og om det er normal praksis, at det tager så lang tid med sager fra Grækenland?«

 

Det er retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, der har stillet spørgsmålet.

 

Han har tidligere bedt udenrigsminister Anders Samuelsen om at bekræfte, at der sad en dansk lastbilchauffør fængslet i Grækenland og samtidig bedt om en redegørelse for den konkrete sag.

 

20. februar kom der bekræftende svar på spørgsmålet.

 

Det burde være en smal sag

 

Da Lastbil Magasinet sidst i september henvendte sig til Peter Kofod Poulsen for at få hans syn på, at den danske lastbilchauffør ikke er overført til afsoning i Danmark, kom det som en overraskelse for retsordføreren.

 

»Jeg havde troet den sag for længst var afsluttet, og han (Søren Bruhn red.) var kommet til Danmark,« sagde Peter Kofod Poulsen omkring den nølende sagsgang.  

 

Det er godt et halvt år siden, at Søren Bruhns appelsag var for en dommer i Athen og hans livstidsdom blev omstødt til 20 års fængsel.

»Det burde ærligt talt være en smal sag. Nu hvor appelsagen er afsluttet, kan jeg ikke se, hvorfor han skal sidde og vente i månedsvis på at komme til Danmark. Og at han endnu ikke har fået lov til at se en kopi af rettens papirer vedrørende sagen, er ubegribeligt. Vi har at gøre med et andet EU-land, så derfor kan vi godt forvente os noget mere i form af en hurtigere sagsgang. Sagt lige ud af posen, så er det her for dårligt,« sagde Peter Kofod og påpegede, at han ville stille spørgsmål om sagen til justitsministeren.

 

Det er nu gjort, og der er en svarfrist på fire uger.

Fakta:

Den danske lastbilchauffør Søren Bruhn blev anholdt i maj 2013 af græsk politi på en rasteplads uden for Athen, da han lå og sov i sin lastbil. I lasten fandt politiet 415 kilo hash.

 

Han har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

 

I september 2014 blev Søren Bruhn idømt fængsel på livstid. Han ankede dommen på stedet. Tre år og syv måneder senere blev   appelsagen behandlet og omstødt til 20 års fængsel.

 

Det er op til de græske myndigheder, om de vil give grønt lys for, at den danske statsborger kan blive overført til afsoning i Danmark. Fra dansk side er det Rigsadvokaten, Direktoratet for Kriminalforsorgen og Udenrigstjenesten, der skal behandle en eventuel overførsel af Søren Bruhn.

Læst i alt:

397 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger