22. december 2021 - 01:49

App linkNu på Google Play

Ministeren: Det er interessante resultater

Ministeren: Det er interessante resultater

Benny Engelbrecht er parat til at diskutere muligheden for dobbelttrailere i Danmark med de øvrige partier. (Foto: Claus Bech)

22. december 2021 - 01:49

Rasmus Haargaard

Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsen har færdiggjort en rapport om potentialet i dobbelttrailere i Danmark, og ifølge den kan samfundet både spare CO2-udledning og høste en gevinst på 300 mio. kr. over de næste 15 år.

 

Pæne tal på papiret, og transportminister Benny Engelbrecht tager også positivt imod rapportens anbefalinger.

 

- Der er et grønt potentiale i at udnytte vores infrastruktur bedre. I den sammenhæng giver analysen af dobbelttrailere nogle interessante resultater, der både viser mulighederne for, hvor de ekstra lange vogntog kan køre og hvilke forholdsregler, vi er nødt til at tage, før dobbelttrailere kan køre på danske veje, siger Benny Engelbrecht.

 

Vejdirektoratet lægger op til, at et forsøg allerede kan sættes i værk fra 2023 – hvis der er politisk vilje til at pumpe 36 mio. kr. i det forberedende arbejde for at gøre vejnettet klar.

- Det kræver selvfølgelig finansiering til at sikre trafiksikkerheden på de veje, hvor de lange vogntog skal køre, og det skal vi se nærmere på i det nye år, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Læst i alt:

1396 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger