17. oktober 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Dato for samråd om AdBlue-fusk

17. oktober 2018 - 01:44

Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg har kaldt transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd om snyd med miljørensesystemer i lastbiler.

 

Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag 29. november kl. 10.15 i vær. 1-133 på Christiansborg.

 

Udvalget har på baggrund af sagen om snyd med miljørensesystemer i lastbiler bedt henholdsvis miljø- og fødevareministeren og transport-, bygnings- og boligministeren redegøre for, hvad de vil gøre for at mindske luftforureningen med NOx-partikler fra lastbiler.

 

Udvalget har endvidere bedt transport-, bygnings- og boligministeren redegøre for henholdsvis, hvad ministeren vil gøre for at forhindre brug af de såkaldte snydebokse, der bevirker, at lastbiler forurener mere, om sanktionerne skal skærpes ved anvendelse af boksene og om ministeren vil tage initiativ til et forbud mod montering af snydebokse i Danmark.

Og endelig har udvalget bedt justitsministeren redegøre for, hvorfor politiet i forbindelse med deres kontrol ikke har stoppet danske lastbiler og danske chauffører. Der henvises til artiklerne på dr.dk den 24. juni 2018 ("Mekanikere indrømmer: Danske lastbiler snyder med miljørensning") og ("Lastbiler fusker med miljørensning: Kom med politiet på razzia")

 

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Rasmus Prehn (S) og Christian Rabjerg Madsen (S).

Læst i alt:

409 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger