13. marts 2021 - 13:16

App linkNu på Google Play

Ministeren vakler efter ny klage over PostNord Logistics

Ministeren vakler efter ny klage over PostNord Logistics

13. marts 2021 - 13:16

Selvom transportminister Benny Engelbrecht selv har affejet kritikken af selskabet PostNord Logistics og dets nære relationer til det øvrige postvæsen, så har en klage fra ITD nu alligevel fået ministeren til at vakle – faktisk vakle så meget, at et planlagt forslag om en ny postlov nu er udskudt mindst et halvt år.

 

Rigsrevisionen aflagde for nylig en rapport om bl.a. regnskabsforholdene mellem Post Danmark og PostNord Logistics, og den indeholdt en vis kritik af flere forhold. Ministeren selv har dog skudt kritikken ned, men efter at ITD har oversat rapporten og indleveret den til EU-Kommissionen, har Benny Engelbrecht sat processen om en ny postlov i bero.

 

»Det er min forventning, at klagerne ville give anledning til, at Kommissionen ser nærmere på de forhold, der kritiseres af Rigsrevisionen i beretningen,« skriver transportministeren i et brev til Folketingets postordførere, oplyser finans.dk.

Millionerne har i årevis fosset ud af selskabet PostNord Logistics, men egenkapitalen er hver gang blevet genskabt med ekstraordinære kapitalindsprøjtninger. Det har vakt harme blandt danske vognmænd, der føler sig udsat for unfair konkurrence fra det statsejede transportselskab.

 

At klagen til EU nu får ministeren til at vakle på hånden, hilses velkommen hos ITD, hvor adm. direktør Carina Christensen ser udviklingen som en ”ren tilståelsessag” fra ministeriets side.

 

- Det er utrolig positivt, at EU-Kommissionen tager de meget alvorlige anklager om uretmæssige støtteforhold alvorligt. Ministeren var hurtigt til at feje kritikken fra Rigsrevisionen af bordet og negligerede i svar til Folketinget de meget alvorlige kritikpunkter, beretningen rejste. Det er derfor godt, at der nu stilles spørgsmålstegn ved ministeriets praksis med at hælde skattekroner i et underskudsgivende PostNord. Nu kan vi se frem til en tilbundsgående undersøgelse og forhåbentlig et gennemgribende opgør med PostNord-konstruktionen. Det er ikke længere end option bare at fortsætte som hidtil, siger Carina Christensen.

Læst i alt:

1010 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke