7. december 2017 - 01:45

App linkNu på Google Play

Ministre i åbent samråd om PostNord

7. december 2017 - 01:45

Af Redaktionen |

Både transportminister Ole Birk Olesen og finansminister Kristian Jensen skal på et åbent samråd i dag (torsdag den 7. december 2017) forklare, hvordan de vil sikre transport- og logistikbranchen mod urimelig konkurrence fra et statsstøttet PostNord Danmark.

 

Det er Andreas Steenberg (RV), der har kaldt ministrene i samråd. Her vil han blandt andet have svar på, hvordan det sikres, at den redningsplan og aftale om kapitaloverførsel til PostNord Danmark, der er fremlagt, ikke bliver anvendt til at udkonkurrere de private vognmænd på markedet.

 

»Vores medlemmer betragter PostNord Danmark som et statsejet selskab. Opnår selskabet den planlagte støtte fra både den svenske og den danske stat, stiller det de private transport- og logistikvirksomhederne i en situation, hvor de risikerer at blive udkonkurreret af en statsejet virksomhed finansieret af offentlige støttekroner. Det vil vi ikke stiltiende overvære, siger Carina Christensen, direktør i ITD, i en pressemeddelelse.

ITD ser derfor frem til at høre, hvad ministrene svarer på de stillede spørgsmål. Ikke mindst i lyset af at organisationen 27. november 2017 har indsendt en officiel klage til EU-Kommissionen over den forestående statsstøtte, som efter planen vil tilfalde PostNord Danmark, lyder det videre.

 

ITD deltager i det åbne samråd og følger sagen nøje.

Læst i alt:

550 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk