30. september 2021 - 08:58

App linkNu på Google Play

Nægtet adgang til toilet ved kendt firma

Nægtet adgang til toilet ved kendt firma

30. september 2021 - 08:58

Chauffører bliver stadig nægtet adgang til at låne toilettet, når de kommer til kunder for at hente gods eller læsse af. Det fortæller en dansk selvkørende vognmand.

 

Sidste nye eksempel er hos Bestseller, hvor den dansk selvkørende vognmand, gentagende gange er blevet nægtet adgang til at låne toilettet ved de af Bestsellers terminaler, han henter gods ved. Han ønsker at være anonym, men redaktionen er bekendt med hans fulde navn og hvilket firma, han trækker for.

 

- Så sent som i sidste uge skulle jeg vente to timer på at få mit gods ved Bestsellers terminal i Herning, og jeg spørger så, om jeg lige må låne toilettet. Det måtte jeg ikke, fik jeg at vide. Det har jeg oplevet flere gange på det sted, og ved Bestseller i Hedensted er det samme problematik. Lukkede toiletter. Jeg ser dagligt mine kollegaer luske rundt med toiletrullen i hånden. Det bliver vi jo nødt til, når vi ikke må låne et toilet, lyder det fra den selvkørende vognmand.

Ifølge den selvkørende vognmand svarede to forskellige lagerfolk inden for de to timers ventetid på godset nej til, at toilettet kunne lånes ved terminalen i Herning. Ved terminalen i Hedensted har tre forskellige lagerfolk på samme dag givet samme svar, når den selvkørende vognmand har spurgt efter et toilet.

 

Inden corona-pandemien brød ud, var der aldrig problemer med at låne toiletter hos Bestsellers terminaler, fortæller den selvkørende vognmand. Der var sågar kaffe på kanden til chaufførerne, når de ventede på gods. Det undrer den selvkørende vognmand, at der blev lukket så hårdt ned ved Bestsellers terminaler, da corona ramte. For chaufførerne havde stadig brug for at komme på toilettet – corona eller ej. Og at der ikke er åbnet op igen.

Men fra Bestsellers side lyder det, at toiletterne er åbne for chauffører.  

 

- Alle faciliteterne er åbne. Men det er rigtigt, at der har været nogle særlige forholdsregler og restriktioner under corona – for at beskytte chaufførerne og logistik-medarbejderne, som har spillet en stor rolle under pandemien. Men vi har også fjernet dem for noget tid siden, da myndighederne også ændrede deres anbefalinger. Derfor er alle faciliteterne nu helt åbne og ikke kun delvist, oplyser Kasper Reggelsen, Head of Communication, Bestseller.

 

Hvorfor får chaufføren at vide på to af jeres terminaler (de to han kører til/fra), at toiletterne er lukkede, hvis de reelt er åbne?

 

- Jeg ved ikke, om det kan bero på en misforståelse. Men under alle omstændigheder sikrer vi lige, at vi undgår dem i fremtiden. Og den pågældende chauffør er altid velkommen til at tage fat i en kollega, som kan hjælpe, når han ankommer på en terminal.

Ordene fra Bestsellers kommunikationschef håber den selvkørende vognmand holder stik, når han næste gang kører til en af de to terminaler, hvor han har fået blankt nej til at låne toiletterne. For muligheden for ”bare” at køre til en tanstation eller den nærmeste Burger King og låne et toilet er ikke til stede.

 

- Hvis jeg holder og sover i et industriområde ved Sønder Felding og kører til Herning, så er det en tur på godt 40 minutter. Når jeg kommer til kunden, får jeg at vide, at læsningen tager 2,5 time, så kan jeg jo ikke bare knappe traileren af og køre til en tank for at gå på toilet. Godset skal tjekkes for skader, ellers bliver det til en transportskade, selvrisikoen er på 20.000 kroner. Og så er der den vigtigste del. Køre- og hviletidsreglerne sætter jo en naturlig begrænsning på, hvor meget vi kan køre rundt for at finde et toilet, vi kan låne, lyder det slutteligt fra den selvkørende vognmand.

Læst i alt:

3135 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger