Navne

24. september 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Få styr på traileren hos Besko

24. september 2018 - 01:44

Besko Akademi giver nu værksteder muligheder for at opgradere ikke uddannet personale med et nyt kursusforløb som trailer-reparatør.

 

Forløbet varer tre måneder og er sammensat af relevante teoretiske og praktiske fagtekniske

moduler. Kursusforløbet indeholder syv kursusdage med emner som trykluft, affjedringssystemer, elektronik, akseltryk, bremseteknik med mere.

 

»I disse år forlader mange ældre mekanikere branchen for at gå på pension. Samtidig kniber det med de unges lyst til at uddanne sig som lastvognsmekanikere, så manglen på kvalificeret arbejdskraft på værkstederne kan mærkes – og det gælder ikke mindst trailerværkstederne,« fortæller direktør Kim Jepsen.

 

»Trailermekanikeruddannelsen fra de tekniske skoler blev nedlagt for nogle år siden, og det har bestemt ikke gjort situationen bedre. Derfor har vi grebet bolden og starter nu kursusforløbet som trailer-reparatør. Vi vil gerne hjælpe vores kunder med et kursustilbud, som giver dem mulighed for at tiltrække flere medarbejdere og opgradere deres nuværende personale.«

»Det er vigtigt for værkstederne, at de på fornuftig tid kan få uddannet en medarbejder med en grundlæggende viden, det kan vi tilbyde,« siger Kim Jepsen.

 

»Vi kan ikke erstatte den oprindelige trailermekanikeruddannelse, men vi håber, vores initiativ kan være med til at gøre noget ved den alvorlige situation, indtil der forhåbentlig kommer en trailermekanikeruddannelse igen,« slutter Kim Jepsen.

 

 

A nsætter faglærer

 

 

Besko Akademi har for nyligt ansat Michael Pape Andersen til at stå for kurserne. Han kommer fra Syddansk Erhvervsskole, hvor han har været faglærer, og har stor viden på området.

 

De første to hold trailer-reparatører starter i november og kører parallelt med hinanden over de næste tre måneder. Der er plads til ti deltagere på et hold, og i takt med, at kurserne bliver fyldt op, vil der blive oprettet flere hold.

Læst i alt:

835 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger