Navne

26. november 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Niveaumåleren fra Djursland takker af

Niveaumåleren fra Djursland takker af

26. november 2019 - 01:44

Gennem fire årtier har vognmand Arne Kjeldsen kørt vejene tynde for at fylde diesel og fyringsolie på hos energiselskabet OK’s kunder – men efter 45 år bag rattet har han kørt sin sidste tur med oliebilen. Meget har dog ændret sig, siden Arne Kjeldsen kørte ud første gang

 

I 1974 kørte Arne Kjeldsen sit første læs fyringsolie ud for OK. Efter en beskeden oplæring, som dengang bestod af en tur på oliehavnen for at læsse og derefter påfyldning af fyringsolie hos fem kunder, var han klar til at køre selv.

 

Siden 1984 har Arne Kjeldsen været selvstændig vognmand, men kun med timer for OK, så på mange måder er det kun førerhuset, som afviger fra OK’s tankvogne.

»Dengang, jeg startede, foregik alt med kuglepen, og når vi var færdige med dagens tur, lavede vi en håndskrevet rapport,« siger Arne Kjeldsen.

 

»Når en kunde havde tørløb på sit oliefyr, fik vi besked om dette ved, at kørselslederen ringede til en af de kunder, man allerede havde på sin tur og fik vedkommende til at lægge en besked til chaufføren om, at han skulle ud til den og den adresse,« fortæller han.

 

I dag er et af de hjælpemidler, Arne Kjeldsen fortæller om, en elektronisk kortfunktion, som betyder, at chaufførerne kan plotte ind hos en kunde, hvor tanken ligger. På den måde kan den chauffør, som besøger kunden efterfølgende se præcis, hvor tanken ligger, og hvordan man placerer tankbilen bedst.

Selvom antallet af oliefyr er faldet, er der stadig nok at lave.

 

»Dengang kunne man nemt have fem-seks kunder i timen. I dag når man cirka det halve, og der er længere afstand mellem kunderne. Så kundetyperne har ændret sig, men i dag er der flere større kunder, som tager flere liter, eksempelvis entreprenører,« siger han.

 

Arne Kjeldsen er i interne kredse bedre kendt som Niveaumåleren fra Djursland, og det har naturligvis en årsag.

 

»Vi har en kørselsleder, som altid sagde: ’Vi ringer bare til niveaumåleren’, hvis han var i tvivl om, hvor meget plads, der var i en kundes tank,« siger Arne.

 

Så Arne Kjeldsen blev til Niveaumåleren fra Djursland.

Læst i alt:

1316 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger