Navne

7. juli 2020 - 23:45

App linkNu på Google Play

Stor udskiftning i toppen hos MAN og Traton

Stor udskiftning i toppen hos MAN og Traton

7. juli 2020 - 23:45

Rasmus Haargaard

Den øverste chef for Traton-gruppen, Andreas Renschler, forlader sin post 15. juli. Det meddeler Traton-gruppens moderselskab, Volkswagen, i en pressemeddelelse.

 

Traton-chefens exit sker efter ”gensidig aftale”, fremgår det af meddelelsen. Bruddet kommer, efter at forskellige internationale erhvervsmedier igennem længere tid har rapporteret om intern uenighed i Traton-toppen om den fremtidige strategi for organisationen.

 

Traton rummer Volkswagens lastbilaktiviteter – herunder lastbilmærkerne MAN, Scania og Volkswagen Caminhões e Ônibus. Volkswagen ejer også en andel af den amerikanske Navistar-koncern, som står bag lastbilmærket International.

 

Andreas Renschler kom til Volkswagen i 2015 efter i en årrække at have haft en lignende stilling som chef for lastbilaktiviteterne i Daimler Trucks. Som ny chef for Traton er udpeget Matthias Gründler, som tidligere har haft en stilling som CFO i Traton.

Der bliver også skiftet ud på posten som topchef for MAN, hvor Joachim Drees hidtil har haft ansvaret. Men Joachim Drees stopper ligeledes ”efter gensidig aftale”, og han afløses af Andreas Tostmann, som Volkswagen henter fra en ledende stilling i deres egen afdeling for personbiler.

 

Til gengæld kan Scanias topchef, Henrik Henriksson, glæde sig over at gå fri af ”omstruktureringerne” – og fortsætte sit arbejde i spidsen for Traton-gruppens svenske lastbilmærke.

Læst i alt:

1471 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger