31. juli 2021 - 23:44

App linkNu på Google Play

Nikola-stifter i frit fald: Tiltalt for at have bedraget omverden

Nikola-stifter i frit fald: Tiltalt for at have bedraget omverden

31. juli 2021 - 23:44

Rasmus Haargaard

Den 39-årige milliardær og grundlægger af Nikola Corp., Trevor Milton, er havnet på anklagebænken i hjemlandet USA, hvor han er tiltalt for at have løjet om teknologien i de lastbiler, som Nikola vil lancere på det nordamerikanske og europæiske marked i de kommende år.

 

Retssagen foregår i den amerikanske stat New York, hvor Trevor Milton, som i september 2020 trådte tilbage som adm. direktør for Nikola, efter at anklagerne første gang nåede offentlighedens søgelys.

 

Trevor Milton er nu tiltalt for at have bedraget investorer om teknologien i de batterielektriske og brintelektriske lastbiler, som Nikola arbejder på.

 

- Milton løj om næsten alle aspekter ved forretningen, sagde statsanklageren Audrey Strauss ved en pressekonference i Manhatten i forbindelse med anklageskriftet torsdag.

Anklagerne går bl.a. på, at Trevor Milton har påstået, at Nikola har bygget sine køretøjer helt fra bunden og selv udviklet batterier – selvom han vidste, at batterierne og andre komponenter kom fra underleverandører.

 

Til at begynde med skabte selskabet også overskrifter med prototypen ”Nikola One” – en lastbil, som ifølge anklagerne aldrig virkede, og som Trevor Milton fik firmaets ingeniører til at skubbe ned ad en bakke for at kunne optage en reklamefilm.

 

Alt sammen havde det til formål at hæve Nikolas børsværdi og tiltrække yderligere investorer.

 

De mange anklager mod Trevor Milton fordeler sig på tre overordnede punkter – hvor de hver især har en straframme på mellem 20 og 25 års fængsel.

Trevor Milton har erklæret sig uskyldig i alle anklager.

 

Selskabet Nikola er ikke under anklage – og har proklameret, at man fortsætter udviklingen af bl.a. modelserien Nikola Tre, som skal komme i en batterielektrisk version og som brint-lastbil med brændselsceller på det europæiske marked i løbet af de kommende år. Produktionen af Nikola Tre skal ske i Ulm, Tyskland, i samarbejde med Iveco.

Læst i alt:

1833 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger