27. september 2020 - 22:54

App linkNu på Google Play

Nikolas frontfigur træder tilbage efter anklager

Nikolas frontfigur træder tilbage efter anklager

27. september 2020 - 22:54

Rasmus Haargaard

Nikola Motor har mistet sin karismatiske frontfigur, Trevor Milton, som er trådt tilbage efter i de seneste uger at være ramt af anklager om, at Nikolas fremstilling af egen formåen og fremskridt inden for udvikling af en kommende lastbil er ganske overdrevne.

 

»Nikola er i mit blod og vil altid være det, og fokus bør være på selskabet og dets verdensforandrende mission, og ikke på mig. Derfor har jeg truffet den vanskelige beslutning at træde til side,« siger Trevor Milton i en officiel udtalelse.

 

Trevor Milton stiftede Nikola i 2014 med ambitioner om at forandre verden med brintdrevne køretøjer. I 2019 præsenterede Nikola både en amerikansk og en europæisk version af en kommende elektriske langturslastbil, der skal produceres med både batterier og brint fra henholdsvis 2021 og 2023.

For nylig udkom det amerikanske konsulentfirma Hindenburg Research med en rapport, hvor Nikolas egne udmeldinger om deres fremskridt inden for brint-teknologi og lastbil-produktion bl.a. blev evalueret. Konklusionerne var hårde og lød bl.a., at Nikola var ”et bedrageri bygget på en lang række løgne”.

 

Trevor Milton har afvist beskyldningerne og proklameret at ville fremlægge dokumentation, der modbeviser påstandene – men altså også valgt at trække sig fra Nikola.

 

Nikola har i Europa bl.a. et samarbejde med Bosch om udvikling af nøgle-komponenter såsom brændselsceller til den kommende lastbilproduktion. I 2019 indgik Nikola desuden samarbejde med Iveco om den kommende Nikola Tre – en europæisk langturslastbil, som efter planen skal fremstilles på Ivecos anlæg i Ulm i Tyskland.

Nikola Tre skal ifølge planerne gå i produktion som batteri-drevet lastbil i 2021 og som brint-lastbil med brændselscelleanlæg i 2023.

 

Læst i alt:

1150 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger