11. juni 2020 - 13:15

App linkNu på Google Play

Norge: Stort set ingen chauffører kender lønregel

Norge: Stort set ingen chauffører kender lønregel

11. juni 2020 - 13:15

Folketinget vedtog tirsdag en lovændring, som skal sikre, at udenlandske chauffører skal aflønnes på niveau med dansk overenskomst, når de kører cabotagekørsel eller kombitransporter i Danmark.

 

Jublen var stor blandt en række danske brancheorganisationer – men fra norsk side lyder der skeptiske toner. I Norge har man nemlig i de seneste fem år haft en tilsvarende lov, men uden den store succes, lyder det fra den norske fagforening Transport & Logistikkforbundet (TLF).

 

»De, som skal kontrollere det, har i dag ikke de værktøjer, der skal til. Vi i TLF har snakket med vældig mange chauffører, og så godt som alle siger, at de ikke kender til loven om mindsteløn i Norge. Nu bliver det spændende at se, hvad Danmark gør for at håndhæve kontrollen af den nye lov,« siger Gunnar Nordvik, seniorrådgiver i TLF, ifølge tungt.no.

I slutningen af maj vedtog Stortinget i Norge en lovændring, som skal gøre det muligt at dele oplysninger mellem myndighederne for bedre at udføre kontrol af bl.a. aflønning.

Læst i alt:

1751 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger