15. december 2020 - 10:36

App linkNu på Google Play

NTG taber sag mod Kurt Beier

NTG taber sag mod Kurt Beier

Arkivfoto

15. december 2020 - 10:36

Retten i Kolding har mandag formiddag afsagt dom i en sag, hvor speditørkoncernen NTG i Padborg og den tidligere samarbejdspartner Kurt Beier Transport A/S kæmpede om at slippe for en millionregning. Dommen faldt ud til Kurt Beier Transports fordel, idet NTG blev dømt til at betale 2.095.050,38 kroner.

 

Det skriver Fagbadet 3F.

 

Omdrejningspunktet i sagen er Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører, der levede i en slumlejr på firmaets område i Padborg.

 

NTG mener, at Kurt Beier Transports behandling af chaufførerne var en så grov misligholdelse af de to samarbejdspartneres kontrakt, at det berettigede til en opsigelse og til at stoppe betalinger for kørsel med varer i Europa, der allerede var udført.

Opsigelsen betød, at NTG fra den ene dag til anden manglede 50 lastbiler fra Kurt Beier Transport til at køre gods for kunder i Europa, og det har NTG opgjort til et tab på godt to millioner kroner, som de krævede, at Kurt Beier Transport dækkede.

 

Det fremgår af domsudskriftet, at NTG’s kunder forholdt sig til alle artikler om Kurt Beier, som kom frem i pressen:

 

“De var tæt på at miste mange kunder på grund af det. Nogle af de store kunder ville ikke havde det, og kunderne truede med at opsige samarbejdet med dem. Forholdene for lastbilchaufførerne hos Kurt Beier var også nyt for dem. De var rystede over forholdene”.

Kurt Beier Transport på sin side krævede godt to millioner kroner for kørsel, der var udført, før NTG afbrød samarbejdet. Der var sendt regninger på beløbet til NTG og Kurt Beier Transport afviser enhver form for misligholdelse af kontrakten.

 

Retten lagde en række faktorer til grund for sin afgørelse: Parterne har haft et samarbejde siden 2011. Der var filippinske chauffører på en del af de 50 lastbiler, som hverken var bedre eller dårligere end andre chauffører.

 

Retten konkluderer derfor, at ophøret af parternes samarbejde ikke skete som følge af mangler ved selve kerneydelsen fra Kurt Beier. “Men at det skyldes den negative omtale af forholdene for de filippinske chauffører hos Kurt Beier i diverse medier”, står der.

Slumlejr berettiger til at opsige samarbejde 


Retten slår samtidig fast, at omtalen i medierne berettigede NTG til at indstille samarbejdet med Kurt Beier.

 

“Omtalen i medierne og den deraf indirekte miskreditering af NTG har utvivlsomt berettiget NTG til at indstille samarbejdet med Kurt Beier, men et egentlig erstatningskrav i form af mindste avance i den efterfølgende periode, indtil NTG – uden Kurt Beiers lastbiler – kom op på samme aktivitetsniveau, herunder køb af transporter på transportbørsen, forudsætter en egentlig misligholdelse af parternes aftale”, står der i dommen.

 

Det var ikke tilfældet, afgjorde retten og dømte NTG Continent A/S til betale 2.095.050,38 kroner til Kurt Beier Transport UAB. Derudover skal NTG Continent A/S udstede kreditnotaer på fakturaer for knap 128.000 kroner og betale sagsomkostninger på 148.700 kroner.

Læst i alt:

1309 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke