22. september 2020 - 08:47

App linkNu på Google Play

- Nu er det nok!

- Nu er det nok!

22. september 2020 - 08:47

Jakob Bargmann

Lørdag 19. september 2020 var 111 dyretransportchauffører samlet i Kolding til stormøde, og herfra udtales der følgende:

 


Nu er det nok. Vi finder os ikke i mere.

 

Vi chauffører, som hver evig eneste dag holder slagteribranchen og landbruget kørende, har fået nok af myndighedernes krav til os.

 

Vi får slynget bøder op i førerhuset på op til 20.000 kroner, grundet grise og andre dyr bliver erklæret som værende ’ikke transportegnede’. Hvordan tænker myndighederne, at vi skal kunne vurdere, om grisene er transportegnede, når vi blot har et enkelt minut til at tilse 11-12 grise for fem forskellige ting? Vi har blot et fem dages kursus som kvalifikation til at vurdere, om grisene er transportegnede eller ej, hvorimod dyrlægen har en 5-årig uddannelse og landmændene har 4-6 måneders daglig gang med grisene. Grisene bliver også undersøgt flere gange i denne periode af dyrlægen.

Vores kvalifikationer er dårligere til at vurdere om dyrene er egnede til transport, vi har et højt tidspres til vurderingen, og alligevel er det os, som skal betale disse kæmpebøder. Kun i sjældne tilfælde får landmændene bøder for deres svin.

 

Den psykiske byrde, det lægger på os, er ved at koste hele branchen livet. Vi vil have det ansvar flyttet tilbage på dyrlægerne og landmændene. De har den fornødne tid og ekspertise. Vi dyretransportchauffører skal ikke have det ansvar.

 

Vores opfordring til politikerne er derfor: ”Flyt det ansvar væk fra vores skuldre, lad dem, som har uddannelsen til det, tage ansvaret. Hvis I vil have, at dyrene fortsat skal transporteres i Danmark, hvis I vil have slagteribranchen og landbrugsbranchen skal overleve, så skal ansvaret væk fra os. Alternativet er, at vi trækker håndbremsen, slipper rattet og finder andre græsgange. Så kan I lade landmændene, slagterierne og dyrlægerne køre lastbilerne, for vi gør det ikke.”

Således vedtaget den 19. september 2020 i Kolding.

 

På deltagernes vegne fra firmaerne: Peter Ottesen, Leif Knudsen, Klitgaard, Lintrup Vognmandsforretning, Hans Skov Kristensen Boris, Østjysk Dyretransport, Frans Jensen & Sønner, Carlo (Viborg Eksportstald), H&S Vestergaard A/S, Herborg Vognmandsforretning, Bent Søndergaard, Linde-Mellerup Vognmandsforretning, Ole Hansen, Jysk Transportservice, Sønderup-Suldrup vognmandsforretning, GTF ApS, Vemb Dyretransport, Christian Rosgård A/S, John Stengård, SPF/Dansk Grisetransport og NV Randers.

Læst i alt:

15194 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger