5. maj 2022 - 08:33

App linkNu på Google Play

Nu falder hammeren: Vejledningsperiode er ophørt

Nu falder hammeren: Vejledningsperiode er ophørt

5. maj 2022 - 08:33

Den 2. februar trådte nye regler i kraft vedrørende udstationering inden for vejtransport på grund af implementeringen af EU's vejpakke.

 

For at gøre håndhævelsen af disse regler lettere for vognmændene, som har udstationerede chauffører i Danmark, har Færdselsstyrelsen og politiet anvendt en vejledende tilgang i forbindelse med kontrollen af de nye udstationeringsregler indenfor vejtransporten. Den 30. april 2022, udløb denne vejledningsperiode.

 

Det betyder, at politiet og Færdselsstyrelsen siden den 30. april 2022, har håndhævet de nye udstationeringsregler, herunder aflønningskravet på ordinær vis. Det kan derfor medføre en bøde, hvis de nye bestemmelser om registrering, aflønning og dokumentationskrav overtrædes. Der oplyser Færdselsstyrelsen i en nyhedsmail.

 

Udstationeringsreglerne, som nu bliver håndhævet på ordinær vis, indebærer blandt andet, at virksomheden skal registrere sine udstationerede chauffører via IMI-systemet og betale den udstationerede chauffør en dansk minimumstimesats, når der udføres cabotagekørsel eller vejdelen af kombineret transport, samt at chaufføren ved vejsidekontrollen skal råde over og fremvise sin udstationeringserklæring og yderligere dokumentation.

Læst i alt:

10203 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke