7. september 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

Nu kan man bestille nyt førerkort online

Nu kan man bestille nyt førerkort online

7. september 2021 - 01:43

Færdselsstyrelsen overtager 1. oktober en række opgaver fra politiet – herunder ansøgninger og udstedelse af takografkort. I den forbindelse digitaliserer Færdselsstyrelsen området.

 

Overdragelsen af de nye opgaver fra politiet betyder, at det pr. 1. oktober er Færdselsstyrelsen, der udsteder takografkort til brug i køretøjer med digital eller intelligent takograf. Alle tunge køretøjer har en takograf, som bruges til at registrere førerens køre-/hviletid.

 

I forbindelse med overdragelsen digitaliserer Færdselsstyrelsen området, hvilket betyder, at virksomheder, værksteder og den enkelte chauffør får mulighed for at ansøge om sit nye virksomhedskort, værkstedskort eller førerkort digitalt.

 

Det betyder, at chaufføren, virksomheden og værkstedet kan ansøge om sit kort, hvor det passer dem og på alle tider af døgnet. Det gælder også for ansøgere med bopæl på Færøerne, at de kan ansøge digitalt.

Færdselsstyrelsen vil dog fortsat imødekomme ønsket om at kunne ansøge ved fysisk fremmøde. Derfor opretter styrelsen flere ekspeditionssteder, hvor man kan bestille kortene fysisk.

 

Færdselsstyrelsen opretter således tre ekspeditionssteder i Danmark, hvor man fortsat kan ansøge om kortene fysisk. De tre lokationer er Kolding, Aalborg og hovedstadsområdet. De præcise adresser offentliggøres, når aftaler med udlejere er helt på plads.

 

Åbningstider

 

De tre ekspeditionssteder, hvor man kan bestille takografkort ved fysisk fremmøde, får følgende åbningstider:

Mandag til onsdag 8.00-11.00 og 13.00-15.30

Torsdag 9.00-11.00 og 13.00-17.00

Fredag 8.00-12.00

 

I forbindelse med ressortoverdragelsen vil der blive holdt enkelte lukkedage på ekspeditionsstederne i forbindelse med, at medarbejderne skal introduceres til nye it-systemer mm. På dagene vil Færdselsstyrelsens telefoner også være lukkede. Det drejer sig om fredag 1. oktober, mandag 4. oktober og tirsdag 5. oktober.

Man kan dog under alle omstændigheder søge digitalt fra 1. oktober, og Færdselsstyrelsens medarbejdere vil påbegynde sagsbehandlingen af de digitale ansøgninger 4. oktober.

Læst i alt:

1186 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger