8. oktober 2021 - 11:00

App linkNu på Google Play

Nu ruller Lastbilkaravanen igen

Nu ruller Lastbilkaravanen igen

Lastbilkaravanen er et populært indslag rundt på landets skoler. Arkivfoto

8. oktober 2021 - 11:00

Mandag den 11. oktober 2021 får alle landets 55.000 elever i 2. klasse i de danske folkeskoler en grøn refleksvest. Det er ITD’s nationale trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen”, som sætter fokus på lastbiler og trafiksikkerhed for de yngste trafikanter.  

 

Sammen med vestene får eleverne også undervisningsmateriale, som de kan bruge til deres trafiksikkerhedsundervisning. Det er bogen Brumbassen i trafikken, der handler om lastbiler samt trafikkultur og -sikkerhed. Det er en gave til de yngste trafikanter, og de skoler, som ikke er med, kan gratis downloade materialet på www.lastbilkaravanen.dk.

 

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD føler vi som brancheorganisation for den danske vejgodstransport et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. ITD håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus, projektleder på Lastbilkaravanen, ITD.

Mere trafiksikkerhed til de mindste skoleelever
Det er andet år, at Lastbilkaravanen uddeler refleksveste til alle elever i 2. klasse i danske folkeskoler. Det samme gjorde kampagnen sidste år. Inden Covid-19 besøgte Lastbilkaravanen hvert år 3.000 elever i 0.-2. klasse i kampagneugen, hvor de lærte om trafiksikkerhed og lastbiler. Det kan Lastbilkaravanen ikke nu, men emnet er trods corona lige så vigtigt. Derfor kører Lastbilkaravanen også i år, for fokus på trafiksikkerhed er med til at redde liv.


Udover at sende 55.000 refleksveste samt undervisningsmateriale ud til eleverne, er der også fem udvalgte skoler, som får besøg af Lastbilkaravanen. Her bliver eleverne i indskolingen blandt andet undervist i de tre livsvigtige huskeregler:

1.       Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds

2.       Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds

3.       Bliv væk fra lastbilens højre forhjul

Læst i alt:

580 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger