22. august 2019 - 10:39

App linkNu på Google Play

Nu skal der sælges Mercedes Actros i Kina

22. august 2019 - 10:39

Daimler AG planlægger at indtage det kinesiske lastbilmarked med Mercedes Actros. Modellen skal både bygges og sælges i Kina af Daimlers AG’s joint venture partner Beiqi Foton Co Ltd. Der er allerede ved at opgradere fabrikker, der skal stå for produktionen af lastbilerne i Kina.  

 

Det skriver Reuters, der sammen med to kilder, har set dokumentation for, at Daimler nu vil introducere Mercedes Actros for det kinesiske marked.  

 

I 2016 fortalte Daimlers daværende chef for koncernens lastbilforretning til tyske medier, at den planlagde at introducere Mercedes Actros for kineserne i slutningen af ​​dette årti. Ingen detaljer om planen er siden blevet rapporteret eller annonceret.

 

Daimler har indtil nu kun været i Kina med Auman-mærket, som er et 50-50 joint venture samarbejde mellem Daimler og Foton (kinesisk statsejet bilkoncern red.). Samme koncept som flere andre vestlige mærker bruger i Kina og Indien mv., fordi 100% europæiske lastbiler er alt for dyre og avancerede at sælge på det kinesiske marked. Så at de nu også vil bygge og sælge lastbiler i Kina, som bliver solgt og markedsført som rigtige Mercedes Actros, er interessant nyt.

Alle Mercedes-Benz lastbiler, der i øjeblikket sælges i Kina, importeres og prissættes betydeligt højere end indenlandske Auman-lastbiler.

 

En af de største udfordringer er at opbygge en god lokal forsyningskæde, da mange lastbilkomponenter til Mercedes-Benz lastbiler ikke kan købes lokalt som det er nu,” siger en kilde til Reuters.

 

Daimlers kontor i Kina har ikke svaret på telefonopkald fra Reuters. Foton har afvist at kommentere.

 

Læst i alt:

1030 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger