22. august 2019 - 10:39

App linkNu på Google Play

Nu skal der sælges Mercedes Actros i Kina

22. august 2019 - 10:39

Daimler AG planlægger at indtage det kinesiske lastbilmarked med Mercedes Actros. Modellen skal både bygges og sælges i Kina af Daimlers AG’s joint venture partner Beiqi Foton Co Ltd. Der er allerede ved at opgradere fabrikker, der skal stå for produktionen af lastbilerne i Kina.  

 

Det skriver Reuters, der sammen med to kilder, har set dokumentation for, at Daimler nu vil introducere Mercedes Actros for det kinesiske marked.  

 

I 2016 fortalte Daimlers daværende chef for koncernens lastbilforretning til tyske medier, at den planlagde at introducere Mercedes Actros for kineserne i slutningen af ​​dette årti. Ingen detaljer om planen er siden blevet rapporteret eller annonceret.

 

Daimler har indtil nu kun været i Kina med Auman-mærket, som er et 50-50 joint venture samarbejde mellem Daimler og Foton (kinesisk statsejet bilkoncern red.). Samme koncept som flere andre vestlige mærker bruger i Kina og Indien mv., fordi 100% europæiske lastbiler er alt for dyre og avancerede at sælge på det kinesiske marked. Så at de nu også vil bygge og sælge lastbiler i Kina, som bliver solgt og markedsført som rigtige Mercedes Actros, er interessant nyt.

Alle Mercedes-Benz lastbiler, der i øjeblikket sælges i Kina, importeres og prissættes betydeligt højere end indenlandske Auman-lastbiler.

 

En af de største udfordringer er at opbygge en god lokal forsyningskæde, da mange lastbilkomponenter til Mercedes-Benz lastbiler ikke kan købes lokalt som det er nu,” siger en kilde til Reuters.

 

Daimlers kontor i Kina har ikke svaret på telefonopkald fra Reuters. Foton har afvist at kommentere.

 

Læst i alt:

990 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger