23. november 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Nu starter ombygningen af rundkørslerne ved Rødekro

Nu starter ombygningen af rundkørslerne ved Rødekro

Rundkørslen med den røde markering er den første, som bliver renoveret.

23. november 2021 - 01:44

Trafikanter skal påregne længere køretid ved rundkørslerne ved motorvejen i Rødekro, når ombygningen af den sydøstlige rundkørsel foretages fra tirsdag 30. november 2021 til 30. december 2021. Her vil det inderste kørespor i rundkørslen nemlig være delvist spærret.

 

I anlægsperioden vil hele rundkørslen på intet tidspunkt være spærret, men kapaciteten i rundkørslen vil blive nedsat og dermed genere trafikanter. Derfor opfordres alle trafikanter til at tage hjemmefra i god tid og væbne sig med tålmodighed.

 

Trafikanter, som skal mod nord via motorvejen, kan med fordel benytte de nordvendte ramper ved afkørsel 70B Rødekro via Gammel Ribevej. Trafikanter, som skal ind til Aabenraa fra motorvejen (nord/syd), kan med fordel benytte enten afkørsel 70B Rødekro, afkørsel 71 Aabenraa/Feldsted/Havn eller afkørsel 72 Aabenraa S/Havn.

Trafikanter, som skal mod Hellevad, kan med fordel benytte Bodumvej via Gammel Ribevej. Cyklister og fodgængere kan stadigvæk færdes på de dobbeltrettede cykelstier. Da arbejdet i området er omfattende kan det påregnes, at entreprenøren eventuelt også arbejder i weekender og om aftenen.

 

Årsagen til anlægsarbejdet skyldes, at der i mange år har været udlagt køreplader på tværs af de to rundkørsler for at give tilstrækkelig plads til særtransporter. Det nuværende anlægsarbejde skaber en permanent passage for de mange særtransporter, som benytter denne rute til Aabenraa Havn.

Arealet med køreplader vil nu blive erstattet af græsarmeringssten, så midterøen bliver grøn igen. Dermed får tilkørslen til Rødekro og Aabenraa nu igen sit flotte præg i form af de to kunstneriske rundkørsler.

Begge rundkørsler vil ligeledes blive forberedt til modulvogntog, således flere virksomheder i området vil have mulighed for at benytte den form for transportmiddel.

 

Et modulvogntog er, som det nok er de fleste bekendt, et op til 25,25 meter langt vogntog koblet sammen af to eller tre enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons.

 

Hans Lembrecht Madsens to kunstværker ”Vi løfter i flok” og ”Sammen bryder vi igennem” er inddraget i processen omkring udformning af de to midterøer.

 

Mens den sydøstlige rundkørsel bliver renoveret nu, så forventes det, at den nordvestlige rundkørsel renoveres til foråret.

Læst i alt:

622 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke