1. oktober 2018 - 08:29

App linkNu på Google Play

Nu tændes de første stærekasser

1. oktober 2018 - 08:29

Vejdirektoratet og Rigspolitiet er klar til at tænde for de første stærekasser, som i de seneste måneder er blevet opsat forskellige steder i landet. Det betyder, at de nu kan begynde at blitze, når bilisterne kører forbi dem med for høj fart.

 

Standerne ved Måløv bliver som de første tændt tirsdag, hvorefter de vil kunne måle bilisternes hastigheder døgnet rundt.

 

»Jeg har store forventninger til, at stærekasserne vil være med til at øge trafiksikkerheden på de strækninger, hvor risikoen for ulykker er stor. Udenlandske erfaringer viser nemlig, at kombinationen af stationære og mobile fartkontroller er en rigtig god måde at få bilisterne til at holde fartgrænserne og derved forbedre trafiksikkerheden,« siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

På 11 lokationer i hele landet opsættes der i alt 20 stærekasser. Stærekasserne på Måløv Byvej i Ballerup var de første, der blev sat op i juni, og de er siden blevet testet sammen med politiets it-systemer. Standerne ved Måløv bliver nu tændt som de første og umiddelbart herefter vil stærekasserne på Slagelse Landevej ved Rosted, Gaabensevej ved Nykøbing Falster og Roskildevej i Albertslund også blive sat i drift.

 

»Vi er i fuld gang med at få de sidste stærekasser koblet op på politiets IT-systemer, og de vil alle komme i brug hen over efteråret,« siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling. Og hun tilføjer:

 

»Som udgangspunkt er stærekasserne i brug, når de ikke længere er pakket ind i plastik.«

Stærekasserne er opsat på strækninger, hvor der er større risiko for trafikulykker og for høj fart. Polititiet vurderer løbende, hvor de mobile fotovogne kan opstilles for at forbedre trafiksikkerheden endnu mere.

Læst i alt:

2086 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger