23. oktober 2018 - 01:47

App linkNu på Google Play

Nu vil Danmark have fængslet chauffør hjem

23. oktober 2018 - 01:47

Når man har tilbragt knap seks år i et græsk fængsel, dømt for en forbrydelse, man nægter al kendskab til. Og når man syv gange har oplevet at sidde og vente på ens navn blive råbt op ved en appeldomstol i Athen. Når man har en mor og en far i Danmark, der er blevet ældre på kort tid af ren bekymring for en, ja så er det lille håb om en snarlig forandring i tingenes tilstand kærkommen.

 

I 2013 blev en dansk lastbilchauffør, Søren Bruhn, anholdt og fængslet i Grækenland. I første omgang, 17 måneder efter sin anholdelse, blev han idømt fængsel på livstid. Ved en appeldomstol, tre år og syv måneder senere, blev den dom omstødt til 20 års fængsel. Søren Bruhn har gennem hele sagen holdt fast i, at han intet kendte til den hash i lasten. Han havde fået læsset 20 paller oregano i Tyrkiet på et lukket lager, og det var i den last, græsk politi fandt de 415 kilo hash, som skulle bestemme fremtiden for den danske chauffør.

Men nu er det måske en anden fremtid end det græske fængsel på Korfu, hvor Søren Bruhn afsoner sin straf, der tegner sig. Indtil videre er det kun forsigtige blyantsstrøg, der tegnes, men det vigtigste er, at de første streger er sat på papiret.

 

I helt bogstavelig forstand er der nu sat de første underskrifter med fed sort kuglepen på de papirer, der skal få Søren Bruhn til Danmark.

 

 

Så er der ansøgt om overførsel

 

 

En af Søren Bruhns danske chaufførkolleger, Lars Bruun, kan fortælle, at der sker noget.

 

»Jeg har talt med Søren (Bruhn red.) i dag, og han oplyste, at den danske ambassade har modtaget retsprotokollen i sidste uge, og der derfor nu er sendt ansøgning om overførsel til afsoning i Danmark afsted til den græske statsadvokat. Der er også sendt en kopi til Søren, så nu skal han også ansøge om overførsel,« forklarer Lars Bruun.

I begyndelsen af oktober bad retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) justitsminister Søren Pape Poulsen svare på følgende:

 

 ”Vil ministeren redegøre for, hvorfor den danske lastbilchauffør, Søren Bruhn, der på 5. år sidder fængslet i Grækenland og nu – 5 måneder efter appelsagen er afsluttet – stadig ikke er udleveret til afsoning i Danmark, herunder bedes ministeren redegøre for, hvad man har gjort fra dansk side for at gennemføre en udlevering og om det er normal praksis, at det tager så lang tid med sager fra Grækenland?”

 

Lars Bruun håber - på sin ven og kollegas vegne - at der kommer et positivt og brugbart svar, der kan sætte skub i tingene.

»Jeg håber godt nok, at der nu vil ske noget. Optimalt at han kunne være hjemme til jul, men det ved vi ikke endnu. Jeg håber. Det gør jeg virkelig,« siger Lars Bruun.

 

Lastbil Magasinet har bedt Udenrigsministeriets Borgerservice svare på, om de kan bekræfte, at Søren Bruhn er på vej hjem, og hvornår det i så fald kan forventes, at han er på dansk jord. De er kommet med følgende udtalelse:

 

»Udenrigsministeriets Borgerservice kan bekræfte, at den endelige dom fra Appelretten i Athen blev udskrevet den 17. oktober 2018, og at processen for ansøgning om overførsel til strafafsoning i Danmark er påbegyndt.
Borgerens ansøgning om overførsel til strafafsoning i hjemlandet skal godkendes af de juridiske myndigheder i Grækenland og af Rigsadvokaten i Danmark. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke udtale os om forventet tidshorisont for det videre forløb, men Udenrigsministeriets Borgerservice og ambassaden i Athen følger fortsat sagen meget nøje.«

Læst i alt:

862 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger