25. april 2021 - 19:36

App linkNu på Google Play

Nu vil regeringen afskaffe 11 kilo-reglen for varebiler

Nu vil regeringen afskaffe 11 kilo-reglen for varebiler

25. april 2021 - 19:36

Transportminister Benny Engelbrecht har over for Politiken udtrykt ønske om at komme af med den såkaldte 11 kilo-regel inden for varebiltransporter.

 

Reglen betyder, at hvis varebil-vognmænd ikke transporterer pakker på mere end 11 kilo-regler, kan de komme uden om nye krav til tilladelser mm., som stilles til varebil-transportører.

 

Fra flere sider er reglen blevet kritiseret for at føre til spekulation i fx at dele gods op i mindre pakker for at smyge sig uden om reglerne.

 

Regeringens støtte til en afskaffelse af reglen bliver derfor også hilst velkommen af DTL.

 

- Vi kan jo af en redegørelse fra Færdselsstyrelsen til Folketingets Transportudvalg læse sort på hvidt, at 11 kilo-reglen med fordel kan afskaffes af hensyn til en mere effektiv håndhævelse og dermed bedre efterlevelse af reglerne. Styrelsen henviser i den forbindelse til politiets og styrelsens erfaringer med anvendelsen af reglerne i praksis. Dertil kommer, at EU-vejpakkens regler ikke omfatter en sondring vedrørende godsets vægt, hvilket også efter styrelsens opfattelse taler for at afskaffe den nationale regel, siger DTL-direktør Erik Østergaard.

Læst i alt:

638 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger