23948sdkhjf

Ny aftale giver bedre beskyttelse af indsatspersonale på vejen hurtigere end ventet

Vejdirektoratet og Rigspolitiet har indgået en aftale med Falck, som fremover skal stå for at håndtere de akutte hændelser såsom lapning af slaghuller i vejen, fjernelse af tabt gods og assistance ved uheldshåndtering på motorvejene.

Aftalen betyder, at indsatspersonale får en bedre og hurtigere beskyttelse, når de udfører deres arbejde ude på vejen med de akutte, trafikfarlige hændelser, som skal håndteres øjeblikkeligt.

Falck har nemlig besluttet at indkøbe de såkaldte TMA-vogne i løbet af de første 6-8 måneder efter kontraktstart i stedet for i løbet af fire år, som der stod i udbuddet.

TMA-vognene er solide afmærkningsvogne, der er forsynet med tykke stødpuder bagpå. Stødpuderne kan absorbere trykket fra de køretøjer, der måtte påkøre vognene og beskytter dermed både trafikanterne og dem, der arbejder på vejen.

Dermed kan vognene bruges til at skærme indsatspersonale, når de udfører deres opgaver på motorveje tæt på kørende trafik.

- Jo hurtigere vi får anskaffet de nye køretøjer, jo hurtigere kan vi skabe en bedre sikkerhed for det personale, der hver dag arbejder på motorvejene, og som derfor ofte står i farlige situationer. Derfor er vi selvfølgelig godt tilfredse med, at vi nu ser ud til at få vognene ud på vejene hurtigere end vi oprindeligt havde regnet med, siger vicepolitiinspektør Jakob Kristensen fra Rigspolitiet.

Og assistancechef Henrik Rytter fra Falck siger om aftalen:

- Vi er meget glade og stolte over den tillid, Vejdirektoratet og Rigspolitiet viser Falck ved at tildele os beredskabsopgaven de næste syv år. Vi har igennem mange år opbygget en ikke ubetydelig viden og et særdeles stærkt og kompetent netværk af stationer med moderne udstyr og veluddannede reddere der er topmotiverede til at løse denne vigtige samfundsopgave – at sikre os alle sammen i trafikken. Vejdirektoratet har de seneste år stået i spidsen for et grundigt udviklingsarbejde i branchen for at forbedre sikkerheden på det materiel, der anvendes til opgaverne, og den netop indgåede aftale er et godt eksempel på, hvordan samarbejde mellem offentlige myndigheder og private entreprenører kan føre til løsninger, der gavner hele samfundet.

Kontrakten med Falck er netop blevet indgået og løber over de næste syv år.

Indtil alle TMA-vognene er anskaffet, skal der bruges to mindre afspærringsvogne som beskyttelse, når indsatspersonalet arbejder med akutte opgaver ude på vejene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064