5. september 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Ny asfalt på to motorveje

5. september 2018 - 01:43

I de kommende uger lægger Vejdirektoratet ny og mere jævn asfalt på udvalgte dele af strækningen, nærmere betegnet på vejen fra Aulum til Tvis i nordgående retning og på et stykke af Messemotorvejen ved regionshospitalet i Gødstrup.

 

Vejdirektoratet har truffet beslutningen på baggrund af undersøgelser af asfaltens kvalitet, som viser, at den ikke er jævn nok de pågældende steder.

 

»Vores jævnheds-målinger viser, at asfalten ikke er god nok på et mindre stykke af motorvejen. Det er bestemt ikke tilfredsstillende. Det er vigtigt for os, at trafikanterne får en god vej at køre på. Derfor udlægger vi ny asfalt på de to strækninger,« siger områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratet.

 

Helt konkret drejer det sig om 5,0 kilometer fra Aulum til Tvis i nordgående retning samt 1,8 kilometer ved regionshospitalet i Gødstrup.

Årsagen til, at asfalten ikke er jævn nok lige præcis de to steder, er dog stadig uklar.

»Vi har naturligvis brugt mange kræfter på at analysere årsagerne til, at det er gået galt, men det er ikke muligt at give et præcist svar på, hvorfor asfalten er blevet for ujævn på netop de steder. Selve asfaltudlægningen er en vanskelig proces hvor flere faktorer kan spille ind på resultatet. Det er faktorer som underbunden, asfaltproduktionen, udlægningen, komprimeringen og vejret. Så det er et vanskelig håndværk,« siger Søren Andersen.

 

»Vi må konstatere, at det ikke er lykkedes til fulde på enkelte strækninger. Så det får vi løst – samtidig med at vi naturligvis arbejder videre i samarbejde med vores leverandører, på at finde forklaringen, så vi kan sikre, at det ikke sker igen.«

Læst i alt:

563 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger