29. juli 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Ny dansk spillefilm fra lastbilmiljøet på vej

29. juli 2020 - 01:47

Jakob Bargmann

En ny dansk spillefilm, der foregår i lastbilmiljøet, er på vej.
Filmen får titlen ”Asfalt” og bliver instrueret af 30-årige Charlotte Madsen, der har skrevet manuskript til filmen sammen med skuespilleren Michael Asmussen.  

 

»Det er en film om lastbilchaufføren Lasse, der ved første øjekast lever op til den tarvelige kliché af for mange cigaretter og for lidt nærvær, men i virkeligheden gemmer på en langt mere sympatisk og dyb karakter. I mødet med den unge pige René får han modet til endelig at vise sit sande værd. Filmen er en rørende historie om at tage chancen - selv når den ikke åbenlyst byder sig, om at være noget for nogen, selvom man er helt nede på bunden af samfundet. Det er en film om håb og kærlighed i en barsk virkelighed - og en film, der udelukkende foregår i og omkring en lastbil,« fortæller Charlotte Madsen.

»Filmen er en personlig fortælling for mig som instruktør. Min far er tidligere lastbilchauffør, og jeg har kørt mange ture med ham ned gennem Europa. Derfra udspringer historien og ideen om filmen i netop lastbilmiljøet,« siger Charlotte Madsen, der har rødder i den vestjyske landsby Bækmarksbro og har tilbragt mange sommerferier ved siden af sin far i en lastbil.  

 

Optagelserne til ”Asfalt” begynder i efteråret 2020. Den bliver optaget i Nordjylland, og Charlotte Madsen forventer, at filmen vil nå det store lærred i foråret eller sensommeren 2021. Filmen er en biograffilm, og der er fundet distributør til filmen.  

 

»Filmen bliver realiseret af et lille kompetent hold, der frivilligt har arbejdet på filmen i perioden op til, fordi vi alle brænder for fortællingen og mener, at den er både unik og vigtig at fortælle,« siger Charlotte Madsen.  

»Endnu kan jeg ikke helt offentliggøre navnene på de skuespillere, der er med. Men det bliver en film med skuespillere, man kender,« afslører filminstruktøren.

 

Kan branchen på nogen måde hjælpe filmen på vej?

 

»Ja, det vil være dejligt, hvis der for eksempel er vognmænd og leverandører, der kunne være interesseret i at få deres lastbil, eller deres logo på siden af lastbilen, med i filmen. Der vil være tale om product placement, uden at det ødelægger filmen. Det er vi meget åbne overfor. Og så skal vi finde ud af, hvor vi helt præcist skal optage. Vi får blandt andet brug for nogle transportcentre,« siger Charlotte Madsen.

 

»Vi kommer også til at mangle statister, og her vil vi gerne bruge nogen fra branchen, der er vant til at arbejde med lastbiler,« siger Charlotte Madsen.  

Læst i alt:

9993 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger