4. december 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Ny EU-dom kan give rumænsk chauffør medvind ved ankesag

Ny EU-dom kan give rumænsk chauffør medvind ved ankesag

4. december 2020 - 01:47

Østeuropæiske lastbilchauffører ansat i et hollandsk firma på ungarske lønvilkår skal tjene lige så meget for arbejde udført i Holland som deres chaufførkolleger med base i Holland. Det har EU-domstolen netop slået fast.

 

Reglerne for udstationerede arbejdere gælder også for lastbilchauffører og skal overholdes i hele EU.

 

Sagen tager sit udgangspunkt i Holland, hvor transportvirksomheden Van Den Bosch BV og dets to søsterselskaber, Van den Bosch Transporte GmbH og Silo-Tank kf, blev hevet i retten af det hollandske fagforbund, Federatie Nederlandse Vakbeweging FNV.

 

Tyske og ungarske chauffører ansat i Van Den Boschs ungarske firma, blev betalt ungarsk løn, som var omkring 2,5 euro i timen. De kørte dog aldrig i Ungarn, men i Holland, hvor de kunne se deres hollandske kolleger få omkring 22 euro i timen. Chaufførerne kræver over en million euro i efterbetaling.

 

Som sagt har EU-Domstolen i Luxembourg nu slået fast, at de fælles europæiske regler for udstationering af af arbejdere også gælder for lastbilchauffører, der i perioder kører international transport. Den kendelse betyder kort sagt, at lastbilchauffører fra lavtlønslande skal have løn efter gældende kollektiv overenskomst i det land, de kører i.

Den "danske" sag

For nylig tabte en rumænsk lastbilchauffør en sag mod Bring Trucking ved Københavns Byret. Den rumænske chauffør havde krævet 1,8 millioner kroner, efter han i flere år havde kørt for Bring Trucking på slovenske nummerplader og blevet betalt slovakisk løn, mens han kørte fast i Skandinavien.

 

Københavns Byret afviste kravet. Fristen for anke udløber mandag, så derfor overvejer den rumænske chauffør, Emilian Tudor Jetzi, lige nu om han vil anke dommen. Det oplyser chaufførens advokat, Christian Riewe.

 

Om en dansk domstol vil kigge på den EU-dom og tage den til efterretning ved en eventuel ankesag i sagen om den rumænske chauffør og Bring Trucking, vil først vise sig, hvis sagen igen kommer for retten.

Læst i alt:

1409 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger