25. april 2017 - 02:03

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny godsterminal, rampe og færgeterminal

25. april 2017 - 02:03

- Vi er i gang med flere store og investeringstunge projekter som f.eks. en ny Omniterminal og en ny rampe til særtransporter. Og frem til 2020 skal vi investere i en helt ny færgeterminal på Østhavnen. Disse og andre store fremtidige investeringer er mulige, fordi Aarhus Havn i dag har en finansiel robusthed, der blandt andet skyldes, at vi har kunnet afhænde utidssvarende havnearealer til bymæssig brug.

 

Sådan lyder det fra havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen, Aarhus Havn.

Vækst, vækst, vækst

Trods et presset marked i store dele af den maritime branche kom havnen ud af 2016 med en vækst i både omsætning og godsomsætning samt vækst i indtjeningen. En stor del af indtjeningsvæksten stammer fra et frasalg af areal til Aarhus Kommune, og pengene herfra omsættes til ny havneinfrastruktur.

 

Aarhus Havns realiserede et samlet overskud på 247 mio. kr. i 2016 mod 84 mio. kr. året før. Den markante fremgang skyldes primært, at Aarhus Havn i løbet af året solgte arealer på Aarhus Ø til Aarhus Kommune. Men hvis man alene kigger på overskuddet af selve havnedriften – før frasalg af arealer – er der en solid indtjening på 59 mio. kr., hvilket svarer til en stigning på 44 pct. i forhold til året før.

Presset marked

- Vi agerer i et presset marked i disse år. Derfor synes jeg, det er solidt resultat, vi kommer ud med. Vi har været i stand til at realisere en vækst i omsætningen samtidig med, at vi har reduceret vores omkostninger, og det giver en tilfredsstillende bundlinje, siger havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen.

 

Han henviser således til en omsætningsstigning på 10 mio. kr. fra 246 mio. kr. i 2015 til 256 mio. kr. i 2016. Omsætningsstigningen stammer dels fra omsætningen af gods, udlejning af bygninger og arealer samt salg af serviceydelser.

Læst i alt:

1 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger