5. maj 2017 - 09:29

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny hæder til Mors

5. maj 2017 - 09:29

Ulykker med tunge erhvervskøretøjer på vejene kan forhindres, hvis virksomhederne og de ansatte gør en ekstra indsats.

Det blev i går dokumenteret på den trafiksikkerhedskonference, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension var værter.

 

På konferencen deltog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, politiske transportordførere, politiet, Havarikommissionen samt 100 repræsentanter fra danske virksomheder.

 

Hæder til to firmaer

På konferencen blev der uddelt to hæderspriser - til en virksomhed, der gør en særlig indsats med at gøre de ansattes kørsel mere sikker, og til en medarbejder, der med sin ildhu har fået sine kollegaer og arbejdsplads til at sætte endnu større fokus på trafiksikkerheden i arbejdstiden.

 

Fredsø Vognmandsforretning ApS fra Nykøbing Mors vandt Sikker Trafik Erhvervprisen 2017 og prisen Årets Ildsjæl gik til chauffør og arbejdsmiljørepræsentant Kaj Schmidt fra Nagel Transport og Logistik ApS i Padborg.

- De to vindere fortjener fuldt ud priserne, da de begge har stået bag initiativer, der gør erhvervskørslen mere sikker i Danmark. Det gavner os alle, når chauffører i tunge køretøjer er mere opmærksomme og kører efter forholdene, da det betyder, at uheld og ulykker kan undgås, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

 

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der deltog i konferencen, roser de mange virksomheder, der arbejder målrettet med at gøre de ansattes kørsel mere sikker, så ulykker kan undgås.

 

- Jeg er meget optaget af, at vi har fokus på trafiksikkerhed hele vejen rundt - det vil sige både, når vi færdes i trafikken privat eller i medfør af vores arbejde. Det er selvfølgelig et delt ansvar at skabe forbedringer i trafiksikkerheden, hvor flere myndigheder og organisationer skal arbejde sammen. Derfor glæder det mig meget, at rigtig mange virksomheder arbejder målrettet med at forbedre trafiksikkerheden, siger Ole Birk Olesen.

Alle vinder

- Når virksomhederne sætter ind på det her område, så kan de skabe mærkbare resultater i form af færre uheld, færre udgifter til sygedage og skader på køretøjer, men også lavere brændstofforbrug samt mindre stressede chauffører. Så alle vinder på, at virksomhederne arbejder målrettet med trafiksikkerhed blandt deres chauffører, sagde underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring & Pension, der overrakte prisen til Årets Ildsjæl.

 

Juryen, der har fundet vinderne af Sikker Trafik Erhvervprisen 2017 og Årets Ildsjæl, består af Rådet for Sikker Trafik, politiet, Forsikring & Pension samt DI.

Derfor vandt Fredsø Vognmandsforretning

Med sine 60 køretøjer repræsenterer Fredsø Vognmandsforretning ApS de mange mellemstore transportvirksomheder, der er i Danmark.

 

Firmaets ledelse har udformet klare retningslinjer for, hvilken trafikal adfærd chaufførerne forventes at udvise i forhold til både andre trafikanter og kunder. Alle lastbiler har hastighedsbegrænsning på 82 km/t., og chaufførerne skal puste i en alkolås, før de kan starte lastbilerne.

 

Med et elektronisk system holder firmaet øje med de ansattes kørsel og f.eks. hastighed, og medarbejderne kan via en app se, hvordan de kører i forhold til de øvrige chauffører.

Oplysningerne bruges som et vigtigt redskab for ledelsen til ugentlig dialog med chaufførerne. Resultaterne er ikke udeblevet. Mere trafiksikker kørsel, lavere forsikringspræmier, lavere udgifter til brændstof og vedligeholdelse og mindre pressede chauffører. Alt sammen er med til sikre, at der sker færre uheld og ulykker.

Fredsø Vognmandsforretning er tidligere hædret for sit arbejde for bl.a. bedre trafiksikkerhed. Bl.a. som Årets Transportvirksomhed i 2014, hædret af DTL - Danske Vognmænd.

Ildsjælepris

Årets ildsjælepris går til Kaj Schmidt, chauffør og arbejdsmiljørepræsentant hos Transportfirmaet Nagel Liller A/S i afdelingen i Vejle.

Han har bidraget til kurser i trafiksikkerhed og arbejdsmiljø, og han har desuden stået bag initiativer, der rækker ud over virksomheden selv. Det sker blandt andet som "højresvingsambassadør", hvor han underviser andre chauffører i, hvordan man svinger sikkert til højre og undgår højresvingsulykker.

 

Han er også med til at få udbredt projektet "DocStop" til Danmark, så udenlandske chauffører i Danmark kan få hurtig adgang til den rette lægehjælp, og man derved kan forebygge eventuelle ulykker pga. sygdom.

Kaj Schmidt fra transportfirmaet Nagel Liller A/S imponerer med sin vedholdenhed, når han går i dialog med myndigheder og organisationer for at fremme chaufførernes sikkerhed på vejene, og han deler åbent ud af sine erfaringer internt og eksternt.

Læst i alt:

3 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger