2. oktober 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny kampagne retter fokus mod ulykker ved vejarbejder

Ny kampagne retter fokus mod ulykker ved vejarbejder

2. oktober 2019 - 01:44

Flere gange om ugen kører bilister galt, når de passerer et vejarbejde. Ofte skyldes det uopmærksomhed. Derfor sætter Vejdirektoratet fokus på, at bilisterne skal stille skarpt, når de møder et vejarbejde. Den nye kampagne ’Stil Skarpt. Vejarbejde kræver fokus’ skal få flere bilister til at holde fokus, når de kører bil.

 

Kampagnen handler om, at bilisten skal stille skarpt. Alt for ofte sker der ulykker ved vejarbejder, fordi bilisterne undervurderer, at vejbanen er ændret – eller fordi de overser, at en vejarbejder er i gang med at udføre akut reparationsarbejde på vejbanen.

 

»Vejarbejder er besværlige at navigere igennem, fordi omstændighederne på vejbanen er ændret. Der kan stå en vejarbejder bag en skiltevogn og lave et akut reparationsarbejde. Eller der kan være tale om et vejarbejde med vognbaneskift, smallere kørebaner og faste genstande tæt på vejkanten. Derfor skal man udvise ekstra opmærksomhed, når man kører forbi et vejarbejde – både om dagen og om natten. Man kan for eksempel ikke tro, at man kan drøne lige gennem et vejarbejde om natten, når der er mennesketomt. Der kan stadig være vanskeligere køreforhold,« siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

Mange vejarbejdere oplever, at de skal springe for deres liv, når bilisterne ikke holder fokus, når de kører. De sidste fem år er der sket mellem 208 – 263 ulykker om året ved vejarbejder herhjemme.

 

Trafikanterne kan møde kampagnen fra starten af næste uge, hvor også politi vil være tilstede med fartmåling.

Læst i alt:

377 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger