22. januar 2021 - 12:37

App linkNu på Google Play

Ny kontrol af varebiler: Ikke nogen opløftende oplevelse

Ny kontrol af varebiler: Ikke nogen opløftende oplevelse

22. januar 2021 - 12:37

Fyns Politi gennemførte i sidste uge varebilkontrol, der afslørede masser af fejl og mangler. Torsdag var det så ny kontrol. Resultatet var nedslående: To tredjedele af chaufførerne blev sigtet og der blev skrevet bøder for omkring 120.000 kroner.

 

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.
 

Det var ikke nogen særlig opløftende oplevelse, der mødte færdselspolitiet, da de torsdag vinkede varebiler ind til kontrol på motorvejen og de omkringliggende veje ved Nyborg. I alt 15 varebiler blev kontrolleret, og hele ti af disse indkasserede en eller flere sigtelser om alt fra manglende tilladelse til godstransport til kørsel uden førerret og spirituskørsel.

 

- Torsdagens kontrol understreger desværre, at det her er et område, hvor både chauffører og vognmænd bliver nødt til at steppe op og for styr på tilladelser og sikkerheden i deres køretøjer. Vi havde en mistanke om, at der var plads til forbedring på området, men at der er så meget plads, synes jeg faktisk er rystende. Jeg kan kun sige, at vi fortsætte vores skarpe fokus på varebilerne, så der kommer styr på tingene. På bundlinjen handler det her om vores fælles trafiksikkerhed, siger politikommissær Anders Brahe fra Fyns Politi.

De ti varebiler, der ikke havde styr på tingene, blev skrevet for i alt 12 overtrædelser, der fordelte sig således:
 

1 - manglende tilladelse til godstransport
1 - manglende uddannelse til at foretage godstransport
3 - talte i håndholdt mobil
1 - manglende CVR nummer
2 - manglende registreringer til firmakørsel
1 - kørsel uden førerret
1 - spirituskørsel
1 - sag om overladelse af førerretten
1 - forkert lygteføring

 

Bøder for 120.000 kroner


Torsdagens kontroller kommer til at koste chauffører og eventuelle vognmænd bøder for et samlet beløb på omkring 120.000 kroner. En enkelt chauffør kan se frem til bøder for ialt 43.000 kroner for både at mangle uddannelse og tilladelse til at udføre godstransport.


En chauffør blev sigtet for spirituskørsel. Alkometertesten viste 0,66 promille. Chaufføren kan se frem til en bøde på en nettomånedsløn ganget med promillens størrelse.

- Det siger næsten sig selv, at af nu to kontroller med rigtig mange alvorlige sager, så vil vores fokus på dette område fortsætte. Jeg kan kun på det kraftigste opfordre til, at både ejere og chauffører i varebilerne nu sætter trafiksikkerheden i højsædet og får styr på tingene, siger Anders Brahe.

Læst i alt:

1508 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger