13. september 2017 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny messe skal finde flere chauffører

13. september 2017 - 01:44

Af Redaktionen |

Danmark mangler chauffører. Nu skal gratis messe føre ledige og transportbranchen sammen.

 

Det skriver Dekra i en pressemeddelelse.

 

Alene i efteråret 2016 har transportvirksomheder næsten 400 gange søgt forgæves efter chauffører. Det viser en analyse foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

 

Transportvirksomheder, der oplever akut mangel på chauffører, vil derfor i oktober måned møde ledige og andre interesserede på job- og rekrutteringsmesse ni steder i landet.

 

Med en gratis job- og rekrutteringsmesse ni steder i Danmark, fra den 2. til 5. oktober vil uddannelsesvirksomheden Dekra give ledige og andre interesserede chancen for at gribe nogle af de ledige chaufførjobs i den danske transportbranche.

 

På messen kan deltagerne møde et bredt udvalg af virksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft.

»På grund af manglen af chauffører tilbyder vi jobgaranti til egnede kandidater efter endt uddannelse. Dekra Jobgaranti er en garanti for ledige borgere om en chaufføruddannelse med efterfølgende job inden for last-, bus- eller taxibranchen,« siger Peter Laursen, koncerndirektør i Dekra.

 

Deltagerne kan altså komme og høre mere om transportbranchen og de forskellige muligheder. De kan få en snak med konsulenter omkring en Dekra Jobgaranti. Og ikke mindst kan de tale med de mange vognmænd, som søger chauffører.

 

Et branche- og samfundsproblem

 

Kraftig vækst i transportbranchen betyder, at flere danske transportvirksomheder i øjeblikket oplever en akut mangel på chauffører. I alt anslår brancheforeningen ATL og 3F, at Danmark i de kommende år får brug for 2.500 nye lastbilchauffører.

 

Manglen på chauffører er ikke kun en udfordring for transportbranchen – det kan også blive et samfundsproblem, mener Peter Laursen.

 

»Uden det tilstrækkelige antal chauffører kan vi ikke få transporteret medicin, mad, byggematerialer og andre varer rundt i Danmark. Derfor er den akutte mangel på chauffører et problem, vi som samfund og branche er nødt til at reagere på,« siger han.

 

Messe i ni byer

 

Dekras Job- og rekrutteringsmesse afvikles ni steder i landet, fra den 2. til den 5. oktober kl. 11-13.

 

2. oktober: Brøndby.

 

3. oktober: Nørresundby og Hillerød.

 

4. oktober: Brabrand, Vejen og Næstved.

 

5. oktober: Herning, Odense og Køge.

Læst i alt:

994 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk