12. september 2017 - 08:45

App linkNu på Google Play

Ny motorvej klar før tid

12. september 2017 - 08:45

Af Redaktionen |

Arbejdet på Holstebromotorvejen er gået hurtigere end forventet, så der til november åbner yderligere 14 kilometer af Holstebromotorvejen. Transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over effektiviteten i projektet, der nu kommer trafikanterne til gode.

 

Det går hurtigt med at anlægge Holstebromotorvejen. Faktisk så hurtigt, at Vejdirektoratet til november kan åbne for yderligere 14 kilometers motorvej mellem Herning og Holstebro.   

 

Udvidelsesstrækningen mellem Sinding og Aulum, hvor den eksisterende motortrafikvej bliver udbygget til motorvej, samt det nye motorvejsstykke mellem Aulum og Tvis, åbner d. 27. november.  

 

De 14 nye kilometer føjer sig til de 10 kilometer mellem Snejbjerg og Sinding – Messemotorvejen – som åbnede 28. maj i år.  

 

Ifølge tidsfristen i den anlægslov, der blev vedtaget af Folketinget i december 2013, skulle resten af Holstebromotorvejen blot åbne inden udgangen af 2018, men allerede til november får trafikanterne altså glæde af mere motorvej.   

Transport- bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen er glad for, at Vejdirektoratet er foran tidsplanen og lader det færdige stykke motorvej komme trafikanterne til gode.  

 

»Så sent som i foråret havde jeg fornøjelsen af at klippe snoren og åbne Messemotorvejen officielt. Dengang så jeg frem til 2018, hvor hele Holstebromotorvejen åbner. Nu er Vejdirektoratet så kommet foran planen og kan åbne 14 kilometer asfalt yderligere allerede i år. Det er en rigtig god nyhed for trafikanterne, og så ser jeg stadig frem til 2018, hvor hele Holstebromotorvejen åbner,« siger Ole Birk Olesen.  

 

Vejdirektoratets områdechef for anlæg, Erik Stoklund Larsen, ser også frem til at åbne mere af Holstebromotorvejen før tid.  

 

»Vi skulle først åbne de sidste stykker af Holstebromotorvejen inden udgangen af næste år, men det er Vejdirektoratets klare politik, at vi åbner vores veje, når de er klar. Så hvis vi bliver færdige med et stykke motorvej før tid, så åbner vi den også før tid. Nu kan vi åbne 14 kilometers sammenhængende motorvej allerede til november, så det gør vi,« siger Erik Stoklund Larsen.

Læst i alt:

1382 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk