9. oktober 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny motorvejsstrækning indviet

Ny motorvejsstrækning indviet

9. oktober 2019 - 01:44

Transportminister Benny Engelbrecht indviede tirsdag ved middagstid den 2. etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup sammen med viceborgmester John Harpøth, Holbæk Kommune, og borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune.

 

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

 

»Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med den nye motorvejsstrækning til bilister og erhvervslivet her i regionen. Tidligere var strækningen på Skovvejen præget af sideveje og flere skiftende hastighedsbegrænsninger. Jeg håber, at bilisterne nu oplever et bedre flow i trafikken og en markant bedre sikkerhed ud og hjem,« udtalte Benny Engelbrecht efter indvielsen.

 

 Den 6,5 kilometer lange tilføjelse til Kalundborgmotorvejen løber fra Kvanløse i øst til lidt efter Dramstrup i vest med blandt andet et nyt stort rampeanlæg ved Jernløse. Strækningen åbnede for trafik i fire kørespor og 110 km/t den 20. september.

 

 Linjeføringen af resten af en fremtidig motorvejsstrækning fra Dramstrup til Kalundborg er undersøgt og fastlagt, men er endnu ikke vedtaget ved anlægslov.

 

Forhandlinger om infrastruktur

 

Det er regeringen opmærksom på, slog transportministeren fast i sin tale til de mange mennesker, der var mødt frem til indvielsen.

»Jeg ved, hvor meget en samlet motorvejsstrækning til Kalundborg betyder for hele Nordvestsjælland, og det er et spørgsmål, vi skal drøfte, når vi skal forhandle om en ny plan for den danske transportinfrastruktur,« sagde Benny Engelbrecht.

 

 

Borgmestre fælles om 3. etape

 

 

Både viceborgmester John Harpøth fra Holbæk Kommune og borgmester Martin Damm fra Kalundborg Kommune glædede sig begge over den nyåbnede strækning, men undlod ikke at gøre opmærksom på, at Kalundborgmotorvejen fortsat var uafsluttet.

 

»Det er naturligvis en glædens dag, at vi kan åbne en ny etape af Kalundborgmotorvejen. Men det er i dag også vigtigt at huske, at det vi har brug for, er en motorvej helt til Kalundborg for at styrke regionens vækstcentre. Det er vigtigt for erhvervslivet og for pendlerne,« sagde John Harpøth i sin tale.

Martin Damm var på linje med sin kollega fra Holbæk og konstaterede samtidig, at motorvejen manglede lidt endnu, hvis navnet skulle passe.

 

»Jeg håber, at vi meget snart får ført motorvejen helt til Kalundborg, så den med rette rent faktisk kan kalde sig Kalundborgmotorvejen," sagde Martin Damm.

Læst i alt:

733 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke