26. november 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

Ny praksis for dokumentation af egenkapital skal mindske behandlingstid

Ny praksis for dokumentation af egenkapital skal mindske behandlingstid

26. november 2021 - 01:43

For at mindske sagsbehandlingstiden hos Færdselsstyrelsen vil ansøgninger på vejtransportområdet fremover først blive behandlet, når alle oplysninger– herunder dokumentation for egenkapital – er indsendt. Det skriver Færdselsstyrelsen i en nyhedsmail.

 

Virksomheder skal dokumentere et egenkapitalkrav, når de ansøger om tilladelser til godskørsel for fremmed regning i lastbil eller varebil, ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i bus samt ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig persontransport i bil.

 

Praksisændringen betyder, at ansøgere fremover skal kunne dokumentere egenkapitalkravet allerede ved ansøgningstidspunktet.

 

Egenkapitalkravet har hidtil været et af de sidste sagsskridt i forbindelse med sagsbehandlingen, og ansøgere har derfor ikke skullet have dokumentationen for egenkapitalkravet klar ved ansøgningstidspunktet.

 

Den nye praksis betyder, at ansøgningen ikke vil blive sagsbehandlet, før dokumentationen for egenkapitalkravet er indsendt. Færdselsstyrelsen forventer, at praksisændringen vil mindske sagsbehandlingstiden for ansøgninger om tilladelser.

Praksisændringen træder i kraft 15. december 2021.

 

De ansøgninger, der er indgivet og taget under behandling inden 15. december, bliver viderebehandlet efter den tidligere praksis. Ansøgninger indsendt inden 15. december, men som først tages under behandling efter 15. december, vil følge den nye praksis.

Læst i alt:

477 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger