20. maj 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Ny rapport om nordiske særtransport-forskelle

Ny rapport om nordiske særtransport-forskelle

20. maj 2021 - 01:44

En nordisk projektgruppe under NVF (Nordisk Vejforum) har lavet en rapport om de enkelte nordiske landes generelle regler omkring specialtransport. Rapporten illustrerer de mest konkrete forskelle i reglerne for de forskellige lande, som kan skabe problemer og forsinkelser for specialtransportørerne,

 

Rapporten er tænkt til at fungere som et redskab, der af myndigheder og transportbranchen kan anvendes i arbejdet for en nordisk harmonisering af visse regler og elementer inden for specialtransport.

 

DTL mener, at rapporten bør kunne inspirere Færdselsstyrelsen til dels at få lavet et sæt operative regler og dels at tage skridt til at styrke det nordiske samarbejde på myndighedsplan, så der kan ske en eller anden form for nordisk harmonisering. Et eksempel er reglerne for følgebiler:

- I Danmark skal bilen være orangegul, i Norge skal den ikke have nogen speciel farve. Det giver jo ikke umiddelbart nogen mening. Trafiksikkerhedsmæssigt må man fx beslutte sig for det ene eller det andet. Men det kræver at myndighederne er villige til at file på egne kæpheste, og at politiet er medspillere frem for nidkære opponenter, siger Erik Østergaard, direktør i DTL.

 

Nordisk Vejforum, NVF Godstransporter er et netværk med nordiske eksperter fra vejmyndigheder, forskningsorganisationer, prøvningsorganer, transport- og industriorganisationer og køretøjsproducenter.

 

Rapporten kan læses her.

Læst i alt:

644 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger